Oct 242010
 

Den här dagen har varit väldigt stillsam, jag och hustrun tog oss en svängom och finkörde lite med bilen, lite handlande och fixande, några mindre ärenden, men sen kom vi på den geniala idén att vi skulle ta oss en liten fika. Vi har hört att det skall finnas ett fik i krokarna kring soldatkyrkan, men då det var nått arrangemang på strömvallen så fick vi snirkla oss genom villastan innan vi kom rätt. Nu så det tyvärr stängt ut när vi körde dit, så vi fortsatte vår tur en bit till.

Den vägen vi hittade tog oss till Hedvigslund, där ligger Hedvigs Trädgård, en fin handelsträdgård där vi varit ett par gånger tidigare, då oftast i samband med villaföreningens årsmöten.

Entré Hedvigs Trädgård

Inne i handelsträdgården har de massor med fina saker, ting och växter, det luktar så gott på dessa handelsträdgårdar, speciellt när tidens tand fått verka lite. I ett av rummen har de en hängande trädgård, där rötterna letat sig hela vägen ner till vattnet, det porlar härligt från vattnet som är i rörelse. Vackert!

Hedvigs Trädgård

Fika, det var ju dagens mål, men nu blev det inte så som vi tänkt oss det hela, för det pågick renovering i det huset, så vi fick helt enkelt planera om och rulla vidare hemåt igen. Kanske kunde det bli lite fika där istället 🙂

Inge fika idag

Det började kurra lite i magen när vi kom hem, så istället för fika så satte vi igång med matlagning, jag gjorde en dykning i skafferiet och landade med lasagneplattor, så för min del blev det en härlig vitlöksförstärkt veg lasagne, det var mumma kan jag lova. Hustrun gjorde lite renfärsbiffar, för att bara ha en tillgänglig hand tyckte jag att hon fick till det riktigt bra, fast jag hjälpte till lite här och där. Även kakformarna fick komma fram, för hustrun formade biffarna till hjärtan, kreativt!

Renfärsbiffar

Helgen är i det närmsta avrundad, en kvällkopp med kaffe är upphälld, detta var alles för denna dagen.

Go’kväll!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*