Nov 172010
 

En lång dag, jag är ju ute på uppdrag i Arlöv, och då detta är nära Landskrona, så passar jag ju självklart på att sova över hos mina föräldrar. I huset där jag är uppvuxen finns massa gamla prgång och rör i väggarna som inte längre används, det är allt från gamla gasledningar till springor inne i väggarna. Det har varit väldigt lungt i mpnga år, men iår har en enveten råtta hittat in i ett av rören, den ställer till problem då den lever om inne i väggarna, gnager och har sig. Ett exempel var när en råtta bet av nätverkssladden, då blev det lite körigt.

Men denna morgon, Eureka, då var den lilla gynnaren fast! I en extra stark fälla slutade råttan sin tillvaro. Mer om detta kan man läsa om på min pappas blogg. För att få en snabb blick av gynnaren, så tog jag mig en liten bild.

Rattus norvegicus

Nåväl, pendlandet har sin charm, min far körde mig ner till stationen, han skulle ändå till besiktningen med hjulet, så vi samåkte så att säga. Den skånska regiontrafiken har fått igång ett väl fungerande system med Resekassa-kort, ungefär som korten i Londons underground, Östgötatrafiken och så vitt jag vet även i Gävle, lite osäker på det senare då jag har en lite diffus bild av hur det egentligen förhåller sig. Nåväl, men biljett i handen rullade tåget till Lund för byte till nytt tåg och avklivning i höstrusikga Burlöv, jag hade lyckats ta mig genom storstadsdjungeln helskinnad.

Öresundståg

Mitt arbete rullade på enligt planen, det är ett rätt kul projekt jag håller på med, spännande och även lite av en utmaning. Vädret har väl inte varit det roligaste, men jag håller mig mestadels inomhus, så det går bra. Efter 12 så traskade jag iväg för att intaga lite lunch. Jag hade ju sett att Burlöv Center låg precis brevid stationen, så jag utgick från att det skulle kunna gå att få sig lite mat i krävan där. På med jacka, mössa och vantar, sikta in målet, och gå.

Burlöv Center

I den entén jag gick in genom så hade man lite apart placerat lite konst, en stor myra, såg ut att vara av gjuten aluminium, det fanns även en stor fjäril gjord i samma teknik, jag fick en känsla av att de brukar stå utomhus och att nån släpat in dem nu innan vintern slår till, de var rätt fina tyckte jag.

Burlöv Center

Inne i Centret så hade de en food court, det jag tyckte var lite udda var att dessa restauranger verkade vara del av ett eu-projekt, fattar inte riktigt vad eu har att göra med restauranger i Burlöv, men det är inte allt man skall förstå här i världen.

Burlöv Center

Jag siktade in mig på Wokk Kitchen, tog mig en Mean Green, den funkade bra, gott och riklig. Wokad mat funkar alltid bra, det är nästan så att det är svårt att misslyckas med sån mat. När jag satt och intog maten så tittade jag runt på övriga lunchgäster, det är lite skoj att se hur folk gör när de äter, tex var det ett äldre par, där mannen åt wokat, men det såg ut som om han åt fläsk, potatis och brunsås, han hade helt enkelt inte motoriken för att få i sig asiatisk mat, det var faktiskt lite roligt att se 🙂

Wokk Kitchen, Mean Green

Efter dagens arbete så var det returresan, så tillbaks till Burlöv station, tåg till Lund, tåg till Landskrona och Buss tillbaks till föräldrarna, det börjar bli känd mark denna turen. Min pappa föreslog att vi skulle ta en tur till konsthallen, de kör konstrelaterad film en gång i veckan, och idag var det en film om konstnären Lars Johnssons’s akvareller, han målar framförallt fåglar, resultatet är vanligtvis väldigt bra. Filmen hette “Ett ögonblick vid stranden”, gjord 1998 av Reiner Hartleb. Reiner är mest känd för Jordbro filmerna.

Ett ögonblick vid stranden

Filmen var lite soppig för min smak, det var rätt dålig tekniks kvalité, lite halvblurrigt, och segt. Det var inte särskilt mycket i filmen om hans konst, så jag insåg att jag utförde lite inre tjänst under filmens gång 🙂 Men initiativet var bra, likaså sällskapet. Konsthallen i Landskrona är en väldigt fin byggnad, den låg lite i träda under min uppväxt, men efter att jag flyttade så har verksamheten tagit fart ordentligt.

Landskrona Konsthall

Landskrona Konsthall

Efter kvällens äventyr så rundade vi gemensamt av allt med en flaska champagne, råttan var fångad, bilen besiktigad, och allt var väl värt att fira!

Dagen har varit lång, nu rundar vi av för denna dagen, det har varit mycket.

Natti!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*