Jan 262015
 

Efter en hektisk helg med passning av både Charlie och Alva var både jag och hustrun helt slutkörda, men det är måndag, och då är det bara till att jobba på.

Dagens jobb, två spännande projekt, bilen rullade söder från Gävle, där blev det ett besök i Söderfors kyrka.

Söderfors Kyrka

Söderfors Kyrka

Detta var för mig första gången jag var i den kyrkan, men jag tyckte det var värt att visa en bild över koret, då det på vardera sida finns små loger, jag gissar att dessa loger var endast för Adolf Ulric Grill och hans sällskap, detta då det var brukspatron Adolf Ulric Grill som bekostade kyrkan.

En annan lite speciell detalj kring Söderfors kyrka är att den är vänd åt fel håll, orienteringen är rätt, dvs kyrkan ligger i östvästlig riktning, men tvärtemot de flesta kyrkor så ligger tornet vid östra sidan och koret vid västra sidan.

Söderfors Kyrka

Söderfors Kyrka

När jag och min kollega var klar, så rullade vi så sakteliga genom snömodden vidare till Gränby för att intaga en delikat lunch på Max 🙂 Sådär lagom gott.. Jag brukar ta ett greenmål med bönsallad, denna gång blev jag rekommenderad att komplettera med en form av dressing till bönsalladen, men jag vet inte riktigt, det var inte min grej.

Nästa mål på dagen var ett besök till Danmarks kyrka, det ligger vid Funbo, strax utanför Uppsala. Kyrkan är under renovering, det känns som om slutresultatet kommer att bli riktigt fint.

Danmark Kyrka

Danmark Kyrka

Denna dagen är till ända, hustrun är hämtad på hennes jobb, jag har lagat lite god indisk mat, och det enda som kvarstår nu är att titta på NRK’s serie “Kampen om Tungtvannet”

Go’Kväll

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*