Jul 112014
 

Natten var lugn, bra med mörkläggningsgardiner på rummet, dock vill jag gärna ha dem lite på glänt så att jag får vanka av den goda solen. Jag har svårt att komma igång på morgonen när det är kolsvart ute.

Vad har annars skett, jo mest fortsatta provkörningar följt av fler provkörningar på den installation som åtgärdades under gårdagen, efter ett par timmar så passade jag på att gå ut en runda i Karasjok, det var en del mygg men jag klarade mig rätt bra. Det var varmt som attan, så jag skulle nog säga att det var det jobbigaste. Lite konstigt förresten att det var så varmt så långt upp i norr.

Tana Bru, Karasjok

Tana Bru, Karasjok

Tana älv är alltid en fantastisk vy att vila ögonen på, det är verkligen en mäktig syn att se allt detta vatten rinna genom landskapet.

Tana älv, Karasjok

Tana älv, Karasjok

Jag tog även en sväng till Karasjok gamla kyrka, men tyvärr tog jag ingen bild. utan det får bli en på sametinget istället.

Sametinget, Karasjok

Sametinget, Karasjok

På tal om sametinget, jag har under veckan frågat lite både i Gällivare och här i Karasjok om vem som har rätt att kalla sig Same, kortfattat kan jag nog säga att resultatet av den frågeställningen är att just den frågan är väldigt infekterad.

Nåväl. resten av dagen har mest bestått i att åka tillbaks till Gardermoen från Alta via Tromsö, det är mycket resande innan man kommer till mål. Även denna natt övernattar jag på Radisson Blu på Gardermoen, denna gång i rum 5519, vilket ser exakt lika ut som det rum som jag hade i Onsdags kväll 🙂

Godnatt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*