Titta in i Humleholken

 

2017 års humleholk är nu i full drift, jag hoppas det skall bli ett bättre resultat i år jämfört med de senaste åren. 2014, 2015 samt 2016 flyttade getingar in i holken, och så ville jag inte riktigt ha det hela. Under 2013 hade jag koloni med Stenhumla boendes i holken dock hade jag då ingen kamera installerad. Nu hoppas jag starkt på att 2017 kan bli ett bättre år och då naturligtvis att även en humla etablerar sig inne i holken. Som ett led i mina försök har jag nu bytt ut nästets byggmaterial till spill från min gräsklippning.

Så här ser det ut inne i min humleholk.

 

Det kan bitvis se ut som en stillbild inne i humle-holken, så enklaste sättet att se att du får live-video inifrån humle-holken är om klockan i bildens nederkant tickar på eller ej.

Den bildupplösning som jag visar här på sidan är starkt reducerad, detta beror på att jag helt enkelt inte har bandbredd till några större excesser. Däremot sparar jag ca 5 minuter av varje dygn i full HD, 1080p, min förhoppning är att kunna redigera ihop en säsong inifrån humle-holken.

 

  One Response to “Titta in i Humleholken”

  1. Vad kul med en kamera i holken!! Humlor är verkligen härliga (och viktiga). Såg att du hade stenhumla i holken förra året, Ser fram emot ihopklippningen av årets filmn!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*