Dec 162014
 

En del saker man gör här i livet är lite obegripliga, jag gör så gott jag kan för att fylla min tillvaro med sånt som håller min hjärna alert, jag gillar utmaningar och att lösa problem, det är lite sån som jag är.

Under det senaste året har jag gjort ett par korta videoproduktioner till Eurotix, det har i mångt om mycket var mycket stimulerande att få vara kreativ på ett lite annorlunda sätt. I alla fall annorlunda för mig. Även om mycket av det jag gör på dagarna är kreativt arbete, så gillar jag skarpt att få expandera mig lite.

För ca ett år sedan snickrade jag ihop den första videon till Eurotix, det var då till deras låt “I Plead Insanity” Titta gärna på videon genom att klicka på bilden.

 

Är man sugen på att lyssna mer på Eurotix, så finns deras skiva “The Secret” att köpa online.

Nu under hösten har jag även snickrat ihop ytterligare två verk, dessa är tänkta att släppas efter årsskiftet, en i taget. När jag var klara med de två alsterna så kände jag att det var rätt lugnt igen, jag kunde koncentrera mig på lita andra saker, meeeen, då fick jag frågan om jag hade tid och möjlighet att göra en till, då till Eurotix jullåt. Självklart sa jag Japp, det fixar jag, klart utan att tänka mig för 🙂

Tiden var knapp, jag hade ca 3 veckor på mig, och under dessa veckor skulle jag dels till Nordnorge och arbeta, jag hade en vecka semester med familjen på Teneriffa, min älskade hustru hade sin födelsedag, ja, det blev inte så mycket tid kvar av de där tre veckorna när det väl kom till kritan.

Eurotix - He'll be home for christmas

Eurotix – He’ll be home for christmas

Så vad gör man då, jo, det finns ju nätter man kan använda, och timmar som man sitter på nått hotellrum, en skvätt här och där, rätt splittrat på det hela taget sett. Min plan var från början att göra en animerad video, men jag är nu helt oduglig på att rita, så det fick bli plan B.

Jag letade på internet efter källor med open source bildmaterial som var fria att använda och fria att göra om efter eget behag. Det jag lyckades springa på var en site som heter openclipart.org. De hade precis det jag letade efter! Glädjen var stor! Jag ägnade ett par timmar till att hämta de bilder som jag ville ha tag på, sen var det bara att sätta igång med att plocka itu de bilder som jag ville animera.

De programvaror som jag använde för att få till videon till “He’ll be home for chrstmas” var följande:

För bildbehandningen använde jag paint.net, det är en helt underbar freeware, alla borde ha den i sin dator. En del videoeffekter gjorde jag med Videopad, det var sånt som snöeffekter och liknande där jag behövde transparenta effekter. Slutligen använde jag Video Mastering Works för att animera, montera och synka ihop alla de lösa delarna.

Min stackars dator fick jobba rätt hårt, men det gick till slut att få ihop det hela. Slutresultatet då? Jo, så här ser det ut.

 

Nu i dagarna har jag så sakteliga börjat sätt tänderna i ytterligare en video, den är tänkt att släppas nångång framemot våren 2015, vi får se hur resultatet blir lite längre fram helt enkelt.

Tjing!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*