Mar 092015
 

En härlig tidig vårdag mötte mig i Karasjok, jag har sovit riktigt gott i mitt rum på Scandic Hotell, det som tidigare var ett Rica Hotell. Allt är sig likt. Frukosten är riktigt bra på hotellet, precis som det skall vara. Nåväl, det var en arbetsdag idag, servicearbete på gång.

Rum 208, Scandic Karasjok

Rum 208, Scandic Karasjok

Det jag jobbat med är Sapmi Park och den upplevelse som är ett av de stora besöksmålen i Karasjok.

Pre-Show, Sapmi Park

Pre-Show, Sapmi Park

Min arbetsinsats var rätt snabbt avklarad, så jag passade på att avnjuta utsikten, det är riktigt fint i Karasjok så här i slutet av vintern. Egentligen borde jag ha gått ner till älven, men jag kände att det var lite långt att gå, och så var det ju lite bitigt kallt.

Utsikt i Karasjok

Utsikt i Karasjok

Jag inväntade att en grupp besökare skulle se på filmen, så när de väl passerat så gjorde jag lite slutarbete, det är en del saker som skall på reparation, men när det väl var klart så lastade jag in mig i bilen och körde upp till Lakselv igen. En strålande vacker solnedgång följde mig på resans väg. Bilden nedan är tagen från E6 mellan Karasjok och Lakselv.

Vy över Finmark, på vägen mellan Karasjok och Lakselv

Vy över Finnmark, på vägen mellan Karasjok och Lakselv

Nu när jag väl är framme på nattens boende, på Porsanger Vertshus så möter man någon form av slitet 70-tal, jag vet inte riktigt vad jag skall säga om inredningen, annat än att de akut skulle behöva totalrusta hela stället 🙂 Utanför kör militärkolonner förbi med allt från bilar, lastbilar, bandvagnar och en och annan stridsvagn, det är militärövning på gång här i Lakselv. Flygplatsen Banak ligger bredvid och väggarna på hotellet är sådär lagom tunna, jaja, jag är glad att jag är bra på att sova gott.

Rum 209, Porsanger Vertshus, Lakselv

Rum 209, Porsanger Vertshus, Lakselv

Nu lite middag, sen sova gott för natten!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*