Dec 052012
 

En intressant dag på min ära, det började med en hejdundrande frukost på Rica Nidelven Hotell i Trondheim, det är nästan så att det blir kaosartat, detta för att det är nästintill omöjligt att hitta de saker som just jag vill ha på min frukosttallrik, utbudet är helt enkelt för stort.

Stefan Gemzell

Stefan Gemzell

Med min ryggsäck som sällskap traskade jag sen ner mot Brattørkaia för dagens möte, mycket givande och spännande utmaning. Nu var jag ute i väl god tid, så det blev en del frysande innan jag lyckades ta mig in, jag passade även på att utforska lobbyn i ett närliggande hotell 🙂 Det är inte enkelt att vandra ute när klimatet är bistert.

Rockheim - Trondheim

Rockheim – Trondheim

Framemot eftermiddagen till var jag klart, väl uträttat värv, så det bar av ut till Hell International Airport, ute vid Hell, jag skulle ta mig ner till Oslo för vidare transport till Arlanda, men det gick upp för mig så sakteliga att jag nog inte skulle komma längre än till Oslo då det var totalt snökaos på Arlanda, bana efter bana stängde ner, och till slut var all trafik från Oslo mot Arlanda inställd, det var ungefär då jag klev på planet på väg ner till Oslo.

Julskyltning på Vaernes

Julskyltning på Vaernes

Väl framme på Gardermoen i Oslo blev det lite verksamheter som skulle skötas, alla som blev strandsatta skulle inkvarteras på diverse hotell runtikring flygplatsen, jag fick en ifylld rekvisition i min hand samt en instruktion på vilken buss jag skulle åka med för att ta mig till “mitt” hotell.

Det var nu inte alla som fått en likadan rekvisition som jag fick, detta orsakade nästan tumult bland bussarna, för chaufförerna sade att de inte kunde släppa ombord passagerare som inte hade giltig biljett, fullt rimligt kan man tycka. Allt löste sig nu efter ett tag, fast jag tyckte synd om chauffören som fick ta så mycket okvädesord.

Då jag ändå skulle av på slutstationen så passade jag på att prata lite med chauffören, jag berättade att jag tyckte att han hade ett tålamod som var guld värt, all heder till honom.

Nåväl, i lobbyn till Comfort Hotel Runway var det milt sagt lite kaosartat, så jag satte mig ner i en soffa och lät det hela bero, inget blir bättre av stress och kaos, så när allt lättat så knatade jag fram och fick ett rum för natten. Det blev ett ljudisolerat rum, nr 2045. Ljudisoleringen berodde nog mest på att det vetter mot landningsbanan 🙂

Comfort Hotel Runway - Rum 2045

Comfort Hotel Runway – Rum 2045

Innan kvällen hade gjort sitt var jag ner till restaurangen och tog mig en liten kvällsfika. Imorgon har jag ett annat litet problem, jag är inbokad på en returflight som går först vid 17 tiden… kan bli en heldag bortspilld på detta sättet. Skall ta och göra en framstöt på flygplatsen imorgon för att se om jag kan komma med en tidigare flight.

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*