Dec 062011
 

På en del hotell i Norge verkar det pågå en enklare form av krig mellan digniteten på frukostbuffén, så även här, det var dignande bord med allsköns godsaker, nu är jag rätt enkel i maten till frukost, så oavsett hur dignande buffén än är så tar jag bara mina två mackor och en kopp kaffe 🙂

Frukostmatsalen, Rica Rock City Hotell, Namsos

I frukostmatsalen spelades rockmusik, det är väl som idé helt ok, men man kan ju välja rockmusik som håller lite bättre kvalité, det var inge bra musik som spelades. Det var rätt glest bland gästerna, det var jag och ett par byggjobbare, hoppas att det kommer fler besökare till hotellet, för det är det värt.

Det blev ett par timmars jobb innan resan hemåt tog sin början, man kan tro att det är natt ute, men det är bara solen som ännu inte har gått upp ännu 🙂

Rema 1000, Namsos

Det var mycket bättre bilväder idag, man får vara uppmärksam då första timmens bilkörning går genom Norges mest älg-täta region, men allt gick bra.

Utanför Steinkjer passerar man en bukt där det byggs delar till oljeplattformar, det är imponerande byggen, det skulle vara kul att få göra ett studiebesök dit någongång, mest för att få se det hela på nära håll.

Bygge av oljeplattformar, Steinkjer

Väl framme i Vaernes tankade jag upp hyrbilen och lämnade tillbaks den till Sixt, sen upp till säkerhetskontrollen där jag som vanligt fick vända ut och in på min ryggsäck, de verkar ha en genomlysningsmaskin som  inte fixar innehållet i min rygga, men man är ju van, jag påminner mig varje gång att jag redan innan kontrollen borde tömma väskan för att underlätta för kontrollen, men varje gång glömmer jag bort detta 🙂

Flygningen ner till Oslo gick helt utan problem, jag passade på att sova en skvätt, skönt att få stänga ögonen en liten stund. I Oslo var det lite mer körigt, det var förseningar på inkommande plan så det blev en ny gate, ett plan som stod långt ute på fjärrparkering skulle användas, så det blev buss ut på plattan idag.

Kö till bussen, Gardermoen

Efter en tur på ca 5 minuter fick vi kliva på det väntande planet, kylan var påtaglig.

Ett fruset plan på plattan

Dagar som denna blir lätt rätt långa och sega, resande har sin charm men blir även svåra att använda till något nyttigt. Men samtidigt är det skönt att få komma hem till min älskade hustru igen, det är belöningen med att få komma hem.

Jag är nu hemma i Gävle, dagen är lagd till handlingarna, blir inte mer idag.

Go’Natt!

  One Response to “Åsså åker man hem igen”

  1. Norge och Rockn´roll. Är verkligen Norge känt för det? Antar att man tror det finns potential.
    Finns det raggare i Norge precis som Sverige? /Christian

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*