Dec 252011
 

Efter julens bestyr kommer oundvikligen en sväng till återvinningen. Nu är det inget stort besvär, för vi har en återvinningsstation rätt nära vårt hem. Så idag gick jag ett par vändor fram och tillbaks till containrarna.

Återvinning av plast

Det mesta gick utan några större problem, men när man kommer till återvinning av plast så är det helt enkelt så jag blir förbannad. Av nån korkad anledning sitter det en kläpp ivägen i hålet där man skall slänga in plastförpackningar, varje gång jag utsätts för detta blir jag bara förbannad.

Jag har inget emot att källsortera, men när “nån” på rent djävulskap försvårar för mig att bli av med mina ordentligt sorterade sopor så funderar jag allvarligt på att bara slänga skiten på marken och strunta i det hela.

Om nån på Gästrike Återvinnare läser detta, så försök att underlätta för oss som vill källsortera genom att ta bort alla hinder istället för att försvåra….

*grrrr*

  4 Responses to “Att ta hand om soporna efter julen”

 1. Lugn och fin. 🙂
  Den där “kläppen” kom till för många år sedan efter att ett barn olyckligt klämdes till döds. Den ska hindra att små-kroppar lyckas ta sig in i containern.
  Gott nytt sorteringsår!
  *skål*
  /mimsan

  • Meh… Skål på dig Mimsomatic, visst har du rätt, men jag vill ju bara göra det enkelt att källsortera och bli av med soporna. Trist om ungar skall krångla sig in i containrarna, eller vuxna för den delen, fast att gå till kollektiv bestraffning genom att sätta igen hålen på containrarna känns inte rätt.

 2. Det är FTI du ska skälla på inte Gästrike Återvinnare!!

  • Bra tips, jag har nu tagit kontakt med FTI för att få nån ordning på denna galenskap, vill ju så gärna att det skall vara enkelt att återvinna istället för svårt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*