Jan 212011
 

Denna dagen har gått både i moll och i dur. Dagen då det var begravning för Gunilla Hawor. Ceremonin förrättades i Kungsholms Kyrka i Stockholm. Jag var lite tidigt på plats, det var rätt bitigt i luften, ännu är det vinter, så jag gick in för att värma mig och begrunda tillvaron.

Kungsholms kyrka Stockholm

Kyrkan är ljus och fin invändigt, det är skönt att slippa alla igenmålade fönster som annars är så vanligt, men här var det ljust. Det syns tyvärr inte på bilden, men organisten lät fingrar och fötter spela över orgeln, det är onekligen en väldigt speciell stämning i lokaler som denna.

Kungsholms Kyrka

När jag satt i bänken så kom efter en stund entreprenören in med kistan och ett par väldigt fina blomsterkransar, allt arrangerades värdigt och fint upp, varsamhet och omtanke var ledordet. Jag fick mig en liten pratstund med entreprenören, det visade sig vara en bekant till Gunilla, det gör så mycket att ha en personlig kontakt.

Det är svårt att fånga en stämning i bild, men det infann sig ett lugn i kyrkan när kistan var på plats, ljusen var tända och bara helt tyst.

Begravning Gunilla Hawor 1924-2010, Kungsholms kyrka Stockholm

Emma som prästen heter kom in i kyrkan, alla nära, kära, släkt och bekanta satte sig i bänkarna, Emma tog ordet till sitt, och vi fick på ett mycket fint och värdigt sätt minnas Gunilla.

Efter ceremonin så samlades merparten av sällskapet för en god bit mat i gården bredvid kyrkan, samtalet och minnena var många och framförallt väldigt varma och innerliga, det var en fantastisk resa som Gunilla fått vara med om, det ger så mycket mer ut av livet om man fyller det med ett givande innehåll, det har Gunilla mer än väl gjort.

Stort tack till Christian och Victoria att jag fick vara del av denna dagen.

  3 Responses to “Begravning i Stockholm”

  1. Det var fint att Du kunde ställa upp. Det var trevligt att allt gick till på värdigt sätt.
    Fint skrivet. Tack vare bilderna och Din text kände man sig delaktig i akten./Pappa

  2. Fint Stefan att Du kunde ställa upp. Tack vare Dina bilder och text kände man sig delaktig i akten./Pappa

  3. Vackra bilder från kyrkan både ute-och inomhus. Förstår att det var stämningsfullt. Mycket beror på prästen i sådana sammanhang.mamma

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*