Apr 292010
 

Jag har sett fram emot att få avnjuta South Parks 200’e avsnitt, mest för att få se hur de skall få till en Svensk översättning av de rätt spektakulära ordvitsarna, men idag fick jag till min förfäran läsa att detta avsnitt inte kommer att sändas i Sverige överhuvudtaget. Fan!

Källa finns här och här.

Avsnitten finns att se på bland annat www.xepisodes.com för dem som själv vill avgöra vad de här dummeterna bottnar i.

Peter von Satzgerl, kanalchef för svenska Comedy Central har meddelat att avsnitten 200 samt 201 inte kommer att visas i Sverige.

Anledningen till detta är helt vansinnig, för i avsnitt 200 visas Muhammed iklädd i en björnkostym. I avsnitt 201 avslöjas att det inte är muhammed som är i kostymen utan istället jultomten.

Denna självpåtagna censur och stympning av yttrandefriheten är fullständigt vansinnig, det är ju en tecknad serie vi talar om! Jag blir så matt!

Vad är nästa steg, är det att tv-program skall censureras för att innehållet inte passar tex en katolik, eller en politiker? Nej, jag hävdar bestämt att yttrandefriheten är så oerhört mycket viktigare i alla väder, och religion skall aldrig ha rätten att inkräkta på rätten till yttrande och åsiktsfrihet.

Vetenskap kontra Religion

Illustrationen ovan visar rätt tydligt hur jag ser på Vetenskap kontra Religion.

När nu åsiktsmaskineriet är igång så blev jag milt sagt förbannad när jag såg att Business and Professional Women Sweden har utsett kronprinsessan victoria till Årets Yrkeskvinna 2010.

Är dom galna på BPW?

Victoria har aldrig någonsin fått kämpa i något yrkesliv, det är inte hennes fel att monarkin finns, men jag har väldigt svårt att se att hon har fått kämpa mot diskriminerande strukturer, eller ens någonsin söka ett arbete, ej heller är hon rätt person att berätta om arbetets hårda skola samt svårigheten att få ihop arbete med privat och familjeliv.

Denna utnämning drar ett direkt löjes skimmer över BPW’s organisation.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*