Dec 302010
 

På jobbet idag var det bara jag som var på plats, jag gnetade på med mina göromål, radion spelade sitt, lite fika och så ner i källaren igen. Och självklart så plingade det på dörren när jag var på muggen.. när annars lixom. Det är precis som när man skall till att kliva av tåget, precis då ringer telefonen, det slår aldrig fel.

Utanför stod en stor lastbil, och shit tänkte jag, kommer det palltransport nu eller vad. Nu var det inte så illa, det kom två stora skivor med bristfälligt emballage, lite småskadat å så. Jag fick hjälp av chauffören att baxa in paketen, på en lapp fick jag kvittera att godset var skadat.

Skadat paket

Nu visade det sig inte vara någon större fara, för jag ringde till dem som skickat paketet, och det var medvetet lite illa paketerat, för det var bara lite delar som skulle återanvändas och sågas upp hos oss, så det var lugnt på det hela taget sett.

Genom radion fick jag lära mig nått nytt idag, dels att det finns “Vuxen kollo”, dvs kollo för vuxna människor, skall tydligen vara populärt. Det gränsade till reklam då programledaren var bekant med arrangörens fru… Sen lärde jag mig lite om nått som heter Tanum Teleport, det var en anläggning i Tanum där satellitkommunikation utgick från 1971 fram till ca 2000 då anläggningen var utkonkurrerar av fiberkablage.  Anledningen till att de pratade om Tanum Teleport var att det kommit ut en skiva som just heter Tanum Teleport 2038, liten filmsnutt från deras release kan man se i klippet nedan. Folket bakom skivan är Boeoes Kaelstigen.

Så, lite lunch, repris av gårdagen, jag passade på att ta en bild va förrädiska istappar, tydligen orsakas dessa istappar av dåligt isolerade vindar, dvs snön smälter underifrån vilket gör att vatten rinner under snön. Är det sen fullt och fruset i struprören så kan det inte bli annat än istappar. Så mycket istappar tyder på stort värmeläckage i huset. Lite senare på dagen kom en stor skylift som knackade bort istapparna. Men för min del så tittar jag alltid upp en extra gång innan jag går på en trottoar så här års.

Farliga istappar

Vi skulle även få oss ett paket hem i kväll, så jag såg till att vara hemma redan vid 17, och en stund senare kom posten med ett stort paket till mig och min älskade hustru, det var nu inte så avancerat, vi passade på att byta tv, för vår gamla skorrade så illa och vi tyckte det var dags att åtgärda problemet. Så för att undvika all hysteri i mellandagshandeln, så beställde vi på nätet, det går precis lika bra, samt att paketet kommer hela vägen fram till dörren.

Hustrun är hos svärmor, jag softar lite, funderar på morgondagen, då är det nyårsafton, ett nytt år tar snart sin början, jag får ta och fundera lite på att göra en egen årskrönika 🙂

Go’Kväller!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*