Oct 252012
 

Det har varit en lång dag idag, jag satte igång redan i ottan för att ta mig ner mot Arlanda för att flyga ner till Karlskrona, hela dagen har jag ägnat mig åt att utbilda i styrsystem för interaktivt ljus och även tittat på lite andra saker.

Flygresan var lugn ner till Kallinge, sen blev det sedvanlig flygbuss in till stan. Jag har haft rejält ont i filén, så man har gått rätt illa, inte alls kul att ha ont i ryggen. Tricket jag kom på för att få av och på min ryggsäck var att ställa ryggsäcken på tex en fönsterbräda eller bokhylla, sen krångla mig in med armarna, så gjorde det inte så ont. Nöden är lösningarnas moder 🙂

Marinmuseum – Karlskrona

Efter avklarad utbildning så kikade jag runt på nybygget precis i anslutning till Marinmuseum, det byggs en ny hall där HMS Neptun samt HMS Hajen skall husera, ett imponerande bygge.

HMS Neptun – Marinmuseum Karlskrona

Framåt eftermiddagen så var allt klart, enda problemet var nu bara att jag hade sisådär 2,5 timmar tills att min flygbuss skulle gå från Karlskrona, jag fördrev tiden med att leta efter hållplatsen som bussen skulle gå ifrån, det visade sig inte helt lätt. På stationen var det rätt snurrigt, enda hjälpen som gick att få var från damen i kiosken, hon var måttligt road över att behöva ta hand om alla förvirrade resenärer som störde henne med massa frågor som om vore hennes kiosk en turistbyrå. Jag förstår henne, inte kul att få sånt lämpat över sig.

Nåväl, jag fick en riktning till en hållplats där bussen skulle gå ifrån, men efter lite efterforskning så visade det sig att den hållplatsen inte användes av flygbussarna längre, trots att det med stora bokstäver stod “Flygbuss” på kuren, jaja, vad vet väl jag…

Ett par telefonsamtal längre fram så gick jag en bit upp till stan och lyckades sen hitta en kur som faktiskt användes av flygbussarna, men det framgick inte när bussarna skulle gå, inte annat än nått i stil med “Bussarna går 50 minuter före planets avgång”. Jag funderade en stund på hur jag skulle kunna veta när planen från Kallinge gick… Mitt plan hade jag koll på, men inte resten av tidtabellen. Till saken hör även att den vägbeskrivning jag fick till kuren var i stil med “Gå till arkaden”, precis som om jag har en aning om vart den ligger… Detta fenomen irriterar mig något.

På flygplatsen var det kaos, ett inställt plan och förseningar gjorde nu att två omgångar passagerare skulle in i mitt plan, det tog sin lilla tid att få till detta, men sen bar det iväg och jag missade mitt tåg  pga förseningarna 🙂

Arlanda, denna välkända flygplats, jag skulle ju äta lite mat, och då jag är inne i ett Dumplings-stim just nu, så gick jag till “East and West“, de ligger i Sky City, precis där fjärrtågen går. Även detta var duktigt förvirrat, att beställa var en kamp… Sen till på köpet så var dessa dumplings riktigt dåliga, håller de den kvalitén överlag så kommer jag aldrig mer att äta där igen, får hoppas att det var en miss i arbetet.

Dumplings, East and West, Arlanda

Det fick bli en tur med Upptåget sista biten hem till Gävle, inte precis vad jag tänkt mig, klockan har blivit sen, men nu skall jag få lov att vila huvudet mot kudden ett tag.

Natti!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*