Mar 282012
 

Gokväll i stugan, idag har jag varit en sväng upp till Umeå för möte, resan startade som vanligt på stationen i Gävle, det är prima kommunikationer mellan Gävle och Arlanda, även om jag personligen kan tycka att SJ har ockerpriser på tågresorna mellan Gävle och Arlanda/Stockholm, inte gör det hela saken bättre att de nu har satt in X3000 tågen som är mest att betrakta som ett skämt.

Betongbock, Stationen i Gävle

Flyget från Arlanda flygfält upp till Umeå skulle gå från Terminal 4, det är en välbekant plats för mig, så då jag var ute i rätt god tid så tog jag mig en liten promenad, köpte lite frukt, och ägnade helt enkelt en stund till att kallposta 🙂

Terminal 4, Arlanda

Det var en makalöst lugn flight, när planet lyfte från Arlanda så tog planet fart, sen gled den upp i skyn helt utan någon som helst tillstymmelse till turbulens, det är inte ofta som man har det så behagligt, däremot fläktade det en hel del vid inflygningen till Umeå, även om utsikten över stan var magnifik från planet, så skakade det en hel del på vägen ner.

Jag har under de senaste flygningarna fått ont som f*n i min högra bihåla, det är inget skönt alls, konstigt då jag aldrig har känt av några som helst problem med detta tidigare. Det tar för mig en dryg halvtimme efter landningen innan det lugnat ner sig igen. Skumt.

Med taxi in till stan, 180:- på fast taxa, så kom jag sen in till Renmarkstorget, detta torg har bytt namn lite då och då, tidigare har det hetat Renmarksbäcken och Renmarksesplanaden. På torget ligger massor med butiker, turistbyrån och även en fontänskulptur som av en händelse heter “fontänskulptur” av Stig Lindberg, detta är ingen dussinkonstnär, prima kvalité. Nu var det rätt mycket byggarbetsplats kring skulpturen, så det var svårt att få en riktigt bra bild över den.

Renmarkstorget "Fontänskulptur", Stig Lindberg, 1976

Renmarkstorget, Umeå

Efter att mina möten var avklarade så blev det en fika på ett av Umeå’s mer anrika caféer. Med namnet Nya Konditoriet så kan man lätt missa att detta är ett konditori med anor, härlig miljö, lagom sliten, god kvalité, väl värt ett besök kan jag säga.

Nya Konditoriet, Umeå

Klockan tickade på, det fick bli en taxi ut till flygplatsen igen, åter 180 pix, men det var en mycket trevlig chaufför, språksam och glad.

Umeå Ariport

Väl innanför säkerhetskontrollen så är det lite trist, finns inte mycket annat att göra än att vänta.. en politiker satte sig bredvid mig och pratade glatt i sin telefon om sånt som nog inte var till för allmänhetens öron… jaja, man får inte begära för mycket.

Jag tog mig en lov runt vänthallen och hittade lite konst som var utställt, det var tavlor gjorda av SurOlle, helt klart i min smak.

SurOlle, Jögge Sundqvist, Umeå Airport

SurOlle, Jögge Sundqvist, Umeå Airport

Dagen började så sakteliga närma sig sitt slut, jag klev på planet ner mot Arlanda, sov nog en del på flyget och landade sedan tryggt, inga större överraskningar på denna resa. Tåget upp mot Gävle rullade även det fram i sakta mak, egentligen önskar jag att staten kunde bygga ny räls som tillåter högre hastigheter allt för att förkorta dessa långa restider.

Uppsala sett från tåget

Nu på kvällen har jag fått i mig min middag och en kopp te, det har varit en mycket intressant dag, Umeå är en stad som jag gärna återkommer till så att jag kan få utforska staden lite närmare.

Go’Kväller!

  One Response to “En liten sväng till Umeå”

  1. Hej! Är denna bock den senaste i Gävle.? mamma

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*