Apr 212010
 

Ännu en arbetsdag, jag sov gott fram till halv 7, en välbehövlig sömn. Det är alltid trevligt att äta frukost här på Park Hotel, för de frågar glatt om allt är väl, och om man sovit gott när man kommer ner till frukost, allt levererat med ett leende.

Arbetet har gått bra idag, lite pyssel som kvarstår i bygget, men det tror jag att jag skall få ordning på under morgondagen, handlar mest om att putta information till rätt personer, det borde gå bra. Jag har i alla fall fullt upp att göra.

På lunchen idag hade jag egentligen förutsatt mig att jag skulle inhandla ett litet klaffbord och 2 fällstolar, sagt och gjort, jag tog bilen till området norr om stan där Jula borde ligga, gick in på köpcentret för att ta ut lite papperspengar, men sen kurrade det lite i magen, och jag mindes att jag nyss kört förbi ett Thaihak i Norrköping som verkade värdigt min smak. Thai Fast Food stod det på det väldigt gula huset, dagens lunch hade de skyltat med på en gatupratare utanför, så jag gick in.

Gatupratare - Thai fast food

Trots att de hade 5 rätter på lunchmenyn, så var tyvärr ingen av dem vegetariska, så jag kikade lite på vanliga menyn och hittade en annan rätt som jag slog till på. Det vattnades nu redan i munnen.

Grönsaker med tofu i kokosmjölk & curry

Maten var väl ok, kanske lite väl oljig, så vi får se om det blir fler besök dit. Nästa gång hoppas jag att jag även får ett kvitto :-), och Jula, det bidde inget med det idag, får bli en annan dag.

I Linköping där jag har min nattvila finns på torget en rätt mäktig staty över Folke Filbyter, denna staty är uppförd av Carl Milles, de ni, två storheter på samma gång.

Folke Filbyter

Folke Filbyter är en helt fiktiv person, ungefär som Arn, Gud å så. Folke har sitt “ursprung” från Verner von Heidenstams roman Folke Filbyter från 1903, där beskrivs Folke som varandes urfader till Folkungaätten.

Carl Milles är å andra sidan väldigt verklig, i Gävle finns en helt fantastisk liten grupp med hans statyer ”Fem musicerande genier”, den återfinns strax utanför konserthuset.

Nu skall jag ringa till min älskade hustru!

  One Response to “Folke Filbyter”

  1. *puss* Jag ringer dig på morgonen och ser till att du vaknar och sedan ringer du mig på kvällen 🙂 Bra uppfinning telefonen så vi kan prata med varandra fast du är borta.
    Du verkar ha haft en bra dag på det stora hela.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*