Jan 112011
 

Jag lämnade hustrun hemma denna morgon, hon skulle påbörja sitt arbete lite senare idag, hon sov så sött så sött.

Frukosten blev lite udda, jag tog mig två linongrova med stilton, och så knäppte jag ner några av de goda bajsbollarna som AC lagade häromkvällen, de är syndigt goda! Kanske inte så nyttigt men så blev det i alla fall.

Det har töat ännu mer idag, och sen frusit på igen, så marken var helt blank av is, hade det inte varit för spikskorna så hade det inte varit möjligt att gå på en hel del ställen.

Läkarhuset, Gävle

Efter lunch så hade jag en hälsokoll inbokad, vart annat år eller så blir det en rundsmörjning och allmän statuskoll av kroppen. Denna gång kombinerades det med att jag skall förnya mitt körkort för tunga behörigheter, när man passerar 45 så krävs det läkarintyg på att man är frisk för att få behålla dessa behörigheter. Om jag sen förstod det rätt så blir det sen koll var 10:e år.

Som snart 45årig så inträder även ett nytt moment i hälsokontrollen, nämligen pappografin, eller egentligen är det klämning på prostatan, jag kan inte direkt säga att det var en upplevelse jag vill var med om allt för ofta, men allt var väl, och då berättigar det väl medlen 🙂

Mitt emot läkarhuset ligger Norra Skolan, se på skorstenen, den är gjord som en liten miniatyr av huset, det måste tagit veckor att banka till den i plåt, jag antar att det varit en mästare som gjort detta.

Norra Skolan, Gävle

Nå, dagen stannar inte till pga detta, utan jag trampade ner till jobbet igen, benen har fått gå många steg idag, så när jag så småningom hamnade på tåg ner mot morgondagens arbete så kändes det rätt ok att få sitta ett tag. Tåget stannade till i Stockholm där jag skulle byta till nästa grej, men en stunds väntan hade jag att slösa upp.

Nya rulltrappan ner till nedre planet är nu färdig och i full drift, det är rena folknöjet att få åka gratis upp och ner för dessa nya trappor 🙂 Jag tycker det blev fint.

Centralstationen, Stockholm

Medan jag betraktade tillvaron kom det fram en liten kvinna, hon log så glatt och skrattade till, stegade fram till mig och frågade om jag kunde hjälpa henne med en hamburgare, för jag blev upplyst om att hon vanligtvis brukar få mat serverad men hade virrat bort sig lite och missat tiden för mat, jag tror inte att allt stod helt rätt till, men tydligen såg jag vederhäftig ut, kanske förtroendeingivande eller så, men jag sa att jag inte kunde hjälpa henne. Detta bekymrade henne inte nått nämnvärt, hon log och pratade lite till om att hon missat sin utspisning och massa annat som egentligen inte riktigt berörde mig, men jag lyssnade vänligt och intresserat 🙂 Glatt skuttade hon sedan iväg, som om hon helt glömt bort vad det var hon frågat om.

Jag gick sen upp en våning då det var lite stökigt i vänthallen, ett antal sportmarodörer som var portade från kvällens match hade bestämt sig för att köra sina stamvrål inne på stationen denna kvällen.

Nya Rulltrappan

Nästa gång skall jag ta och åka nya rulltrappan, åkturen var ju ändå gratis 🙂 På spår 10 inväntade nästa tåg, det riktades mot Linköping, och vips så var jag på väg mot kvällens slutmål!

Det var väldigt många fågelholkar på tåget, folk som sover sittandes tappar ofta hakan i sömnen, och det ser precis ut som fågelholkar, det är riktigt sött 🙂

I Linköping pågår tydligen vägverkets årliga mässa, det innebär att jag har haft en attans tur som överhuvudtaget har fått ett rum, men på Linköpings Hotell och Vandrarhem hade jag lyckats boka ett rum, nr 430 är mitt rum för natten, jag är helt övertygad om att jag haft detta rummet vid något tidigare tillfälle, det är väldigt bekant.

Rum 430, Linköpings Hotell och Vandrarhem

Rummet är lite spartanskt med funktionsdugligt, ett bruksrum som jag gärna kallar det, det finns även ett litet pentry som kan vara bra om man stannar några dagar. Detta pentry ser i det närmsta helt oanvänt ut 🙂

Rum 430, Linköpings Hotell och Vandrarhem

Klockan närmar sig nu sena kvällen, jag skall ta och ringa min älskade hustru och få höra hennes ljuvliga stämma.

Go’Kväll!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*