May 062011
 

Bankande hemma fortsätter, jag håller på med två skjutdörrar vilket för mig är lite av en utmaning, inget i huset är rakt, inte blir det bättre av att reglarna från Byggmax är som propellrar 🙂 Så man får sortera rätt hårt när den sortens reglar köps in.

Då jag vill ha dolda skjutdörrar så blir det som att bygga 3 väggar för varje dörr, en inre, sen sprundet där dörren skall gå och allt avslutas med en yttre vägg. Mycket bankande blir det. Denna bilden klämde jag av i morse innan jag gick till jobbet.

Skjutdörr

På eftermiddagen var jag helt slut, jag hade planerat att gå på teater på kvällen, jag hade bestämt mig för att boka av allt då jag var helt slut i huvudet. På vägen hem gick jag två rundor via Byggmax för att hämta mer regelvirke till mina väggar, och efter att ha släpat virket så hade jag lyckats komma till en nivå där jag tänkte ge teatern en chans ändå. Så efter en snabb tvagning gick jag ner till gasklockorna för att titta på genrep av Folkteaterns “Kom ta min hand”. Frida hade ordnat med biljetter då hon just nu arbetar på folkteatern, stort tack.

Lilla Gasklockan, Gävle

En gyllene regel är att man inte inte fotograferar när man är på teater, men en tant i salongen envisades med att ta fram sin kamera och fotografera som en galning, nu var det utan blixt, fast för alla som satt bakom henne i salongen så var detta väldigt störande, för baksidan av kameran bestod av en stor lysande display som då var väldigt störande, jag gav henne en uppsträckning efter föreställningen.

Kom ta min hand

Hur var föreställningen då, ja, det var inte i min smak, jag gillade hela Monsieur Hulot estetiken, fast det kändes som lite väl rippat. Storyn kändes som väl tunn, det är brottstycken från Shakespeares texter, så för mig blir det mest öppna dörrar som slås in, jag föredrar teater som föder nya tankar, som öppnar nya dörrar, men dit når tyvärr inte “Kom ta min hand”. Det är en stunds förströelse, och det har sin kvalitet det med.

Jag lunkade hem lite frussen i kroppen, hemma väntade älskade hustrun, hon har jobbat kväll idag.

Och i Holken, där händer det saker, massa ägg har pippin fått ur sig, nu blir det ruva av, fiffiga är att pippin kan styra ruvningen så att äggen kläcks lagom till att mängden fjärilslarver är stor nog för att föda dessa ungar, så vissa tider på dagen så låter honan äggen helt enkelt bara vara.

Ägg

Även denna dagen är nu lagd till handlingarna, ännu ser det mörkt ut att få till en ledig dag.

Go’Natt

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*