Apr 202012
 

Iron Sky, denna lite udda film har i dagarna haft bio-premiär. Men till Gävle verkar den inte komma förrän om nån månad eller så, i detta avseende är Gävle en skithåla. Iron Sky distribuerad digitalt, så den borde kunna finnas för visning samtidigt över hela landet om man så bara ville.

Tack och lov då för Björn Biografer i Sandviken, de tog in Iron Sky omgående, så skall det se ut. Efter jobbet åkte jag hem för lite middag, sen vidare ut till Sandviken, det var ett biobesök jag såg fram emot.

Björn Bio, Roxy/Star, Sandviken

Bilen parkerad, sen in på bion för att hämta ut min förbeställda biljett, kvarstod enbart väntan på att filmen skulle börja. På bion i Sandviken har man insett att publiken likaväl kan vänta inne i salongen, vilket är väldigt bra, för att stå och glo rakt ut i inget innan man får gå in är mest bortkastad tid. Stolarna var sköna, har nog inte varit här tidigare.

Björn Bio, Roxy/Star, Sandviken

Filmen – Iron Sky är en lite udda sak, dels är den delfinansierad med crowfounding och crowdsourcing, dvs massor med människor på Internet har gjort denna filmen möjlig. Ett imponerande projekt.

Grundhistorien i Iron Sky kretsar kring en idé att höga tyska ledare lämnade jorden 1945 när de förlorade kriget, ny bosättning blev baksidan av månen, deras vision var att erövra jorden 2018. Så det är laddat för möjliga scenarior. Nu är Iron Sky lite av en humoristisk film, så det blir en hel del dråplighet.

Iron Sky, Poster

Det som lockade mig var dels själva grundstoryn, men även all marknadsföring i form av trailers som florerat på Internet de senaste åren, detta var ett filmäventyr som jag verkligen ville se.

Upplevelsen var bitvis helt ok, bra komik, bra effekter, men kanske något seg mot slutet. Jag skall inte avslöja för mycket, men gå och se den kan jag sammanfatta det som,

Iron Sky

Till saken hör att det finns en del konspirationsteoretiker / foliehattar som till och med tackade de finska upphovsmännen för att det belyst detta ämne på ett bra sätt…. ja, vad skall man säga….

Go’Kväll!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*