Oct 252011
 

Älskade hustrun och jag åkte ner till Stockholm direkt efter jobbet idag för att se och lyssna på Jean-Michel Jarre. Han skulle spela på Hovet. För ca 1 år sedan bevistade vi samma arena och samma artist, då var upplevelsen något delad. Det var en hel del falska toner, kan tänka mig att det berodde på gamla analoga syntar som inte riktigt håller sig i skinnet.

Jarre, Hovet 2011

Konserten var drygt 20 minuter försenad innan den drog igång, tycker personligen att det är arrogant oavsett anledning att dra över så pass rejält. Står det 19:30 på biljetten, så skall det börja typ 19:30, inte 19:55….

Musikalist sett var konserten en blandad upplevelse mellan Yippie!! och Fan vad segt… Jarres musik är och har varit banbrytande på många sätt, men tidens tand har inte varit helt nådig mot en del av musikstyckena.

Laserharpa, Jarre, Hovet 2011

När det blev veritabel discomusik i syntformat så började jag skuva på mig rejält 🙂 Det som utvecklats sedan förra konserten var videoprojektionerna, en hel del var mycket bättre, men jag har sett så väldigt mycket bättre produktioner, så för mig lyfter det hela inte riktigt, det känns lamt och tillgjort utan att han någon annan funktion än att vara spektakulärt utan att vara nyskapande.

Jarre, Hovet 2011

På det hela taget sett så kunde konserten varit riktigt bra, men för många passager med innehållslös och rentutav ointressanta låtar drar ner helheten.

Jarre, Hovet 2011

Jag och hustrun tog oss hem med tunnelbanan, denna konserten är lagd till handlingarna, inte dålig, men inte helt bra heller. Men man vet aldrig riktigt vad som bjuds när man går på konsert, så kan det vara.

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*