May 092011
 

Hela denna dagen är en resedag, nu lyckades SJ bli så pass försenade så det blev ersättningsbuss från Kiruna till Narvik, det var inte direkt detta vi hade tänkt oss. Så ut med hela packningen, bilstolar och väskor, allt skulle knös in i en buss. Långfärdsbuss är inte min grej, det går inte att göra nått arbete alls när man åker buss.

Stationen i Kiruna

Busschauffören satt och pratade i mobiltelefon oavbrutet mellan Kiruna och Norska gränsen, det kändes inte helt bra då vägarna snirklar sig kring bergssluttningar, jag undrar om det är riktigt ok att prata i telefon när man kör passagerartrafik.

Väl framme i Narvik så bestyckade vi vår väntande bil med säten, tyvärr blev ett av nackstöden kvar inne i bussen, jag vet inte hur det gick till, men det är sånt som händer i stridens hetta.

Laddar för bilfärd

Hungern hade gjort sig påmind, förra måltiden i Narvik var miserabel, så idag provade vi ett nytt ställe, Arild’s Grillbar fick besök av 6 stycken hungriga Svenskar, jag klämde i mig en vegetarisk pizza, resten körde Norska specialiteten biffsnadder.

Arils's Grillbar

Så mätta i magen rullade vi västerut, dryga 4 timmars bilkörning längs fjordar, över broar och under fjordar, allt är löjligt vackert, vyerna är slående fina, man blir helt tagen av allt fint som rullar förbi utanför rutan. I Svolvaer stannade vi till för att klämma en kaffe och glass, vädret var väl inte det bästa, lite lovvikavante över det hela. Ett paket IFA Pastiller slank ner i samma veva som kaffet, det var väl kanske inte världens godaste kombination 🙂

Svolvaer Torg

Denna gången är det nytt boende, ett par hytter är bokade till oss ca 1 mil Öster om Borge, så här fin är Nr 4, dvs min hytte för denna veckan. Bakom huset rinner en liten å stilla fram.

Sen kväll vid hytten

Inne i hytten var det funktionsdugligt och trevligt, kanske lite spartanskt, men det finns alla bekvämligheter man kan önska sig, det är det viktigaste.

Inne i Hytte 4

Dagen har varit lång, jag gick ut för att ta en bild över utsikten från hytten, klockan är strax efter 21, det märks att man är en bra bit norr om polcirkeln, det kommer inte bli helt mörk på nätterna, snarare ljusare och ljusare för var dag som går.

Utsikt från Hytten, Lofoten

Nu återstår bara ett samtal till älskade hustrun, sen skall jag vila min trötta kropp mot kudden.

Go’Natt

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*