Apr 142011
 

I Uppsala fick jag syn på en löpsedel som fångade mitt intresse, på senaste numret av Uppsalatidningens löpsedel stod att läsa:

Uppsalatidningen - Kopimister

Japp, rätt läst, en grupp fildelare har ansökt om att få sitt trossamfund godkänt hos kammarkollegiet. Kopimistsamfundet har hela organisationen klar, allt med missionspastor och sakramente. Om artikeln på Uppsalatidningen hemsida tas bort, så finns den även här.

Vad skall man säga, det kommer säkert att bli nedslag på detta, men bevekelsegrunderna är med största sannolikhet tveksamma. För genom ett godkännande av Kopimisterna så blir andra samfund förlöjligade, om de nekas, så kommer grundfrågan granskas om vad är ett “samfund” för nått, vad är det som är det som gör “samfund” unika. Jag har rotat runt lite kring regelverket för samfund och inte hittat nått tydligt som måste uppfyllas för att få det extra skydd som staten då kan ge.

Så varför inte, log me in & Enter!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*