Feb 102012
 

Detta labb är numera avslutat, se längst upp i menyn nu för att kika in i holken./gemzell

Nu har jag äntligen lyckats överlista tekniken och fått över fågelholkens bild till bloggen, det återstår en hel del i bakgrunden som jag skall fixa med, men nu ser jag i alla fall att det tekniskt fungerar. Som det är nu får man kika i källarens tag ett tag till, så förvänta er inga fåglar, för det är snö och uschigt väder ute ett tag till.

Klicka på “pilen” i bilden, så kommer det bild och ljud efter nån sekund, är det kväll eller natt, så blir bilden svart, bara en klocka syns i överkant.

Lämna gärna feedback på sånt som verkar konstigt, tex om du inte får nån bild eller så. Jag har enbart testat med Mozilla Firefox ver 10.0 och Internet Explorer ver 8/9, och det verkar funka bra.

Men som sagt, vi tar en sak i taget så det kan ske grejer med detta lite då och då ett tag framöver, en sak som garanterat kommer ställa till problem är vår bandbredd, men jag har en plan på lösning på det problemet.

Häpp!

  12 Responses to “Labb med holken”

 1. Hmm
  Jag ser ingen pil att trycka på

  • Mitt i bilden, en röd pil. Som sagt jag har enbart provkört detta med Firefox 10 och Explorer 9, så har du annan webläsare så har jag inte provkört.

 2. Vi har IE9 men ingen röd pil. /Christian

  • Hej C, hjälp till här nu, ser du någon bild/fotografi överhuvudtaget, en bild med en fågel inne i holken borde synas. Mitt i bilden borde finnas en röd blaffa med en pil inne i.

   Berätta vad ni ser, det är svårt för mig att gissa så att säga. Eller ta en skärmdump och maila över, så kan jag hjälpa till.

 3. Klickar nu. Ingen bild (helt svart) men ljud. Svårt att beskriva ljudet men lite klick och brus,/Christian

  • Jamen då funkar det, det är släckt i källaren där kameran står under vintern. När det blir dagtid kan du se lite av taket, det är dit kameran pekar just nu. Uppe har du en tickande klocka, stämmer det?

 4. Ser ingen klocka. Men ljudet kanske kommer från klockan./Christian

 5. laddade ner adobe flash. Tog Vista som jag kör = 32 bitars. Fanns 64 bitars för win 7. Detta kräver kanske 64 bitars för att få nån bild eller kryss för det blev ingen skillnad. Helt svart med samma ljud. /Christian

 6. Får bild från androiden:-) christisn

 7. Funkar i Chrome på Win7, dock verkade strömmen börja mitt i utan någon synkbild, så de första sekunderna var grönt med fläckar och spök siffror till det kom igång fullt.

  • Toppen, ja hade inte kollat med Chrome, att det blir “trasigt” i början tror jag har att göra med att VLC inte skickar ut GOP-Frame mer än var 10:e sekund, skall se om jag hittar nån spak som går att pilla på.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*