Jul 282012
 

Godmorgon i stugan var det första jag tänkte efter en mycket varm natt. Solen hade värmt upp rejält under gårdagens eftermiddag och kväll, och den goda värmen stannade kvar en bra bit in på natten, så jag var lite småfuktig på ryggen när jag vaknade. Men det var en härlig morgon ute, så jag var nöjd ändå. Sängarna är riktigt bra på Kollängen, det är skönt för ryggen.

Jag och hustrun pallrade oss upp och ut till köket på Kollängens Vandrarhem, dags att intaga oss en liten frukost. Hustrun gömde sig bakom ett bordsbuskage, men hon är fin ändå tycker jag.

Älskade hustrun bakom blommorna

Efter avklarat näringsintag så packade vi oss in i bilen, körde den korta biten ner mot Broby för att hämta upp en av mina kollegor, och sedan begav vi oss mot Spiken på Kållandsö för att inleda dagens arbete. Hustrun sa Hej, och åkte sedan ut på egna äventyr medan jag utförde mitt arbete.

Efter att Spiken var avklarad, så blev det en tur upp till Läckö slott, där pågår ett projekt som jag är involverad i. Idag var det en koll på bygget, allt för att skaffa sig en bild över vad som skulle göras, eller rättare sagt vart projektet skall göras.

Läckö Slott

Projektet som sådant, det berättar jag gärna om längre fram, så det sparar vi till ett senare inlägg. Men allt gick bra, och allt ligger rätt i fas, det känns bra tycker jag.

När klockan började närma sig strax efter lunch, så passade vi på att gå närmare Läckö slott och då till Café Stallet, där finns det riktigt smarrig mat, väl värt ett besök.

Jag slog till på en Getost sallad med riktigt färska grönsaker, liten skvätt honung och ett par goda nötter, helt fantastiskt gott, mycket väl värt en omväg.

Café Stallet, Läckö Slott. Getostsallad

När den goda maten i lungan ro konsumerats, så tog jag och en av mina kollegor en egen sväng över till slottsträdgården, det är härifrån en hel del av råvarorna som används på Café Stallet kommer från, närmare än så här kan man knappast hämta sina varor, direkt från marken, friskt och gott.

Slottsträdgården, Läckö Slott

Med detta var min arbetsdag klar, och som tur var fick jag transport in till Sockerbruket i Lidköping, där hämtade hustrun upp mig för vidare åktur tillbaks till vandrarhemmet. Hon hade haft en riktigt trevlig dag, sett sig omkring i stan, träffat lite kollegor, verkade mycket nöjd med dagen.

Vi tog oss en snabb stödvila, eller siesta som man även kan kalla det hela. Mat och sovklockan började återigen klämta, det närmade sig helt enkelt middag för oss. Så för oss blev det en tur till Harrys inne i Lidköping. Maten var ok, inte fantastisk, lite för blek för min smak. Smaken är helt enkelt olika för det verkade vara ett populärt ställe.

Mätta i magen så begav vi oss lite västerut, det var inte planerat, men vi gjorde ett stopp vid Husaby Kyrka, här har vi varit tidigare, men det är ändå ett besöksmål som är väl värt ett besök. Det var här som Olof Skötkonung lär ha döpts och då blivit Sveriges första kristna kung. Det hela är lite osäkert då det skulle skett år 1008, men det får duga ändå.

Husaby Kyrka

Vi tittade runt inne i kyrkan, det är en fascinerande kyrka på många sätt.

Korskrank, Husaby Kyrka

Strax öster om Husaby Kyrka ligger Sankt Sigfrids källa, det var då som kungen lär ha döpts. På vägen dit passerade vi en kiosk och slog till på var sin Kling-Glass, detta är en av de bästa glass sorterna, känns som riktiga ingredienser. Inköpet gick på 44 kronor, men det saknades växel i kassan, för att lösa det hela sade jag till butiksinnehavaren att helt enkelt höja priset till 45 kronor, så skulle problemet lösa sig. Han blev lite osäker, men gick sen med på uppgörelsen.

Husaby Kyrka, Sankt Sigfrids källa

Denna dagen har varit lång, nu är vi tillbaks på vandrarhemmet, det är dags för en välförtjänt vila. Egentligen hade jag tänkt mig att titta lite på OS-invigningen, men så blev det inte. Vi har en lång dags resa imorgon, så vi får hålla här för dagen.

Go’Kväll!

  One Response to “Läckö slott & Husaby Kyrka”

  1. Har ni varit på Läckö? Vad avundsjuk jag blir. Nu är det många år sedan jag var där sist, men det var underbar miljö att fotografera i. Kinnekulle som ligger rätt nära med sina fridlysta orkidéer och speciella landskap. Underbar del av Sverige. Om ni ska tillbaka till trakterna, och ni har tid, besök gärna Hellekis säteri ( http://www.hellekis.com/Hem.htm ).
    Jag önskar dig och A-C en fortsatt fin sommar!
    Vänligen
    mimsan

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*