May 172013
 

Dagsläget på Maskinisten, dvs huset på den tomt där Maskinistgården tidigare låg är rätt oförändrat. Det mesta i bygget sker nu inne i huset och på utsidan verkar det vara något mindre aktivitet.

Maskinisten, Brynäs - Gävle

Maskinisten, Brynäs – Gävle

Tydligen har man färdigställt en visningslägenhet inne i huset, det finns en del spekulanter, men jag tycker att prisbilden är förryckt. Att betala nästan 8.000:- för en 2:a.. nej, det är inte klokt.

Klippt från Gävle Dagblad

Gavlegårdarnas nya hus ligger i hörnet av Maskinistgatan och Vegagatan där förskolan Maskinistgården låg tidigare.

Det finns 12 lägenheter i huset. De minsta är på två rum och kok med en hyra på 7977 kronor och de största är på fem rum och kök, varav en med takterrass, som kostar 13505 kronor.

I bottenplanet på huset kommer det att finnas en gruppbostad med för sex personer och dessutom har Omvårdnad Gävle tre smålägenheter i huset.

Senast den 3 juni ska hugade hyresgäster anmäla sitt intresse från den 4 juni går Gavlegårdarna ut med erbjudanden till de fem som har högst poäng för varje lägenhet.

I september ska de första hyresgästerna flytta in.

Over and Out!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*