Aug 252010
 

Natten var lugnare, jag sov rätt gott för en gång skull, och man blir på nått sätt glad över att det inte regnade denna morgon 🙂 Jag fick sällskap av min kära hustru ner till jobbet, vi rullade på våra stålhästar nerför brynäsbacken så arbetsinsatsen var inte alltför krävande. Dock var sadeln min lite blöt inuti, och med ett litet hål i galonen så slutade det med att jag var dyblöt i rumpenstumpen när jag kom fram. Jaja, det är så det är ibland, inte mycket att orda om.

Nya passagen under järnvägen i Uppsala

Idag hade jag tänkt mig att åka kollektivt till Västerås, sagt och gjort så bokade jag en tågbiljett, knatade ner till stationen och klev på X2000 ner mot Uppsala. Väl framme där blev det byte till landsvägsbuss, en sån där som stannar på varenda lite mjölkpall, så drygt 3 timmar tog resan mellan Gävle och Västerås denna dagen. Jag skall kolla om det inte går fortare att åka till Stockholm och sen vidare därifrån.

Så här kul är det att åka landsvägsbuss.....

En positiv grej med bussresan är att jag fick åka gratis, detta för att chauffören hade slut på skrivarpapper, så där sparade jag in 120 pengar, de ni!

Jobbet rullade i övrigt på enligt planen, bit för bil faller på plats som det skall. Jag fick träffa en av mina gamla kollegor Thijs idag, alltid ett kärt återseende. Även Janne kom till Västerås för att påbörja sitt arbete. Det är trivsamt att få samarbeta med begåvade människor, allt blir så mycket enklare då.

Dagens lunch, den avnjöts på Stadshus Restaurangen i Västerås, ett prima kök och gott!Med grädde i såsen blir allt gott vill jag lova.

Vegetarisk Pasta, Stadshusrestaurangen Västerås

Stadshusrestaurangen i sig har stora ljusa ytor, även om regnet strilar över glastaken så ger det en bra kontakt med ljuset utanför, inte alls dumt. Sen är det lite 70-tal över hela lokalen, säker renoverad nån gång under slutet av 80-talet, för det syntes att många fina detaljer var förbyggda på ett sätt som inte riktigt passade in.

Jag och Janne jobbade på fram till sena kvällen, vid pass 21 bröt vi jobbet och gick till First Hotel Plaza, det ligger precis bredvid bygget. Rum 526 blev mitt för denna natten, klart funktionsdugligt, påminner om väldigt många andra hotell som ser ut så här, jag är säker på att jag kommer sova gott i natt.

First Hotel Plaza, Västerås, Rum 526

Fast riktigt slut är inte denna dagen, jag och Janne var sugna på lite middag efter dagens arbete, så vi gick ner mot stan och fråga tre taxichaufförer om tips på någon öppen restaurang som kunde tänkas ha lite asiatisk mat, en liten stund senare satt vi i en Taxi på väg till Saras Restaurang, det var en bekanting till chauffören som hade detta ställe. Restaurangen ligger på Jonas Wenströmsgatan 12 i Västerås, de har tyvärr ingen hemsida, men jag kan bara säga att det är värt varendaste krona att besöka dem. Så värst mycket asiatiskt visade det sig inte vara, utan arabiskt, men likväl kalasgott!

Som en parentes för den nyfikne, så är Jonas Wenström en mycket viktig person för Västerås framväxt, hans insatser blev grunden för ASEA.

Denna kvällen hade ägaren och sin familj med vänner en fest, det är ramadan just nu, så när vi kom så var stämningen redan god.

Janne mumsar på lamm-lägg, Saras Restaurang Västerås

Vi lämnade god driks och tackade även taxi chauffören för ett mycket gott val av restaurang.

Även en dag som denna bör rundas av, själv tänker jag göra så med att ringa till min älskade hustru, jag tycker om henne.

Natti Natti!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*