Aug 092012
 

Dagens äventyr blev en sväng till Kista med omnejd, tanken var att vi skulle försöka oss på att hitta någon butik som kunde tänkas sälja Berbere och Teff, och i vårt letande hade vi även planerat in ett litet besök på Mama Africa. Vi hade en adress, Danmarksgatan 1, Kista. Men nu är det lite rörigt för oss utombys så vi höll oss till beskrivningen om att Mama Africa skulle ligga “under tunnelbanan”

Mama Africa – Kista

Mama Africa håller sig till det Eritreanska köket, vilket är förvillande likt den Etiopiska maten, så för oss skulle detta bli en enkel match. Vi steg in, hade egentligen tänkt oss att äta deras annonserade buffé, men den visade sig vara borta under sommaren, så det fick bli från menyn istället, inte gjorde det oss något.

Inredningen är lite spartansk, lär inte vinna några designpriser, men helt klart funktionsduglig för sitt ändamål. Vi slog oss ner, OS skvalade från dumburken.

Mama Africa – Kista

Vi beställde in var sin mix tallrik, det är prima avsmakningsmenyer, man får lite av varje, eller rättare sagt så var det nog rätt mycket av varje 🙂 Vattnet drog sig till i munnen, smakade mumma, riktigt gott.

Mix Vegetarisk, Mama Africa – Kista

Som en reflektion, då denna maten äts med hjälp av Injera, och då det är rätt synligt att vi kanske kan vara vanliga enkla svennar som inte hade haft en aning om hur maten skulle ätas, så hade det varit enklare om servitrisen frågat om vi visste hur man fick i sig maten utan kniv och gaffel. Men som tur är så har vi full koll på läget. Fast hade vi inte vetat, då hade det varit ett rejält funderande innan maten kommit in i luckan.

Vi tackade för oss, och gick vidare i vårt sökande. Det blev en tur till Tensta Centrum, på nått sätt tycker jag inte om att få fördomar bekräftade, men det gick inte att undvika. Tensta centrum kändes gravt segregerat på gränsen till ett getto.

Inne i mataffären hittade jag denna härliga särskrivning, hur var det nu “kassa personalen”, undras just hur personalen ser på den skrivningen 🙂

Mataffären i Tensta Centrum, fin Sär Skrivning

Det blev ingen Berbere eller Teff, enda vi hittade var en affär som sålde färdig Injera, men det kunde vi inte ta med oss, så dagen rundades av med att jag och hustrun checkade in på Hotel Ibis utanför Arlanda flygfält, vi skall ner till Skåne imorgon inför firandet av min brors 50-års födelsedag.

Hotel Ibis, Arlanda

En riktigt bra grej med Ibis vid Arlanda är att de har en egen långtidsparkering bakom huset, en riktigt dålig grej är att inte frukosten ingår i priset, så både ros och ris 🙂

Go’Natt!

  One Response to “Via Mama Africa i Kista”

  1. Kryddorna du sökte finns i en butik i skärholmen nära tunnelbanan

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*