Feb 232011
 

Funderar du på middagsbjudning? Det är inte särskilt ofta jag går i de banorna, men en sak har jag lärt mig, bordsplaceringen är tydligen viktig för många värdar. För min del passerar nog det mesta, uppdraget att underhålla gästerna ligger ändå på dem som är gäster, så då är det bara att anpassa sig till läget.

Redo för fest!

Som karl blir man då oftast placerad mellan två damer, en till höger och en till vänster, att en av dessa är ens bordsdam är känt, frågan är nu bara vilken, den högra eller den vänstra? Vem är det som jag skall ägna mest uppmärksamhet under middagen?

Svaret brukar ge sig av sig självt, för sitter man och pratar mycket med damen till vänster så kan det lätt komma kommentarer typ “Sitt inte där och vänstra”

Det är damen till höger som är bordsdamen, så inget vänstrande vid bordet! Skulle det vara så att man får väldigt pratglada damer på båda sidor om sig, så kan man bjuda in på trekant, dvs samtal mellan tre personer vid bordet, viktigt är dock att man inte sprider split vid bordet.

Det är inte lätt det här med vett och etikett.

Go’Kväll!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*