Dec 022012
 

Efter en god natts sömn, med en härlig födelsedagsfest i minnet vaknade jag och älskade hustrun till för en ny dag med nya äventyr.

Jag vill gärna berätta lite om Kungshaga hotell, det är rätt charmigt, men har en touch av 70/80-tal över sig, rummen är vilsamma, sängarna sköna och utsikten härlig, jag skulle mycket väl kunna tänka mig att bo där igen.

Kungshaga Hotell - Orsa, Utsikt från Rum 23

Kungshaga Hotell – Orsa, Utsikt från Rum 23

Vi gjorde oss i ordning, tog ett par obligatoriska bilder på rum nr 23, och gick ner till frukostmatsalen nere vid entrén.

Kungshaga Hotell - Orsa, Rum 23

Kungshaga Hotell – Orsa, Rum 23

Kungshaga Hotell - Orsa, Rum 23

Kungshaga Hotell – Orsa, Rum 23

Nu såhär mitt i vintern är det lugnt i Orsa, så det var inte så många andra gäster på hotellet, så vi fick hela frukostmatsalen för oss själva, lugnt och stilla.

Frukost - Kungshaga Hotell - Orsa

Frukost – Kungshaga Hotell – Orsa

Av vad jag förstod så hade detta hus en gång i tiden varit någon form av sjukhus/sanatorium, två ingångar, en för män, en för kvinnor, och så ett gemensamt utrymme i mitten för mat, det är inte helt lätt att hitta historiken på kort tid, men jag får forska vidare på detta.

Frukosten var god, innehöll det som man vill ha utan att gå till överdrift, enkelt och rätt så att säga. Nu är detta mycket en smakfråga, men jag är modest i mina önskemål kring frukosten, så detta var prefekt för mig.

Vi strosade runt lite i den gemensamma utrymmena, gick sen upp till vårt lilla rum igen, tackade rummet för en god natts sömn, checkade ut och lastade in oss i vår lilla bil.

Kungshaga Hotell - Orsa, Rum 23

Kungshaga Hotell – Orsa, Rum 23

Kungshaga Hotell - Orsa

Kungshaga Hotell – Orsa

Det var allt för denna dagen, vi är hemma i Gävle igen, imorgon blir det nya äventyr för mig, så jag skall ta och lägga mig tidigt för en gångs skull.

Go’Natt!

 Tagged with:

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*