Sep 132011
 

Dagens lilla äventyr, ja så mycket till äventyr var det nu inte, men en liten tur till Linköping för att ge mig i kast med ett projekt. Så jag klev på morgontåget och åkte söderut. Nu var det tänkt att tåget skulle ta mig hela vägen utan byte, fast tågsetet gick sönder så det blev ett byte i Stockholm.

Tågbyte i Stockholm

I refugen utanför stationen i Linköping brukar det ofta vara små konstinstallationer, så även denna gången. På spiralpinnar vajade orange plexi-blomster, riktigt fint om jag själv får säga det. Det är de små tingen i vardagen som ger näring till själen.

Konst utanför Linköpings station

Det gick troll i dagens arbete, vissa dagar vill det sig inte riktigt, trist men sant. När det närmade sig lunch så tog jag mig en kort promenad till Linköping Konsert och Kongress, där har jag ätit mången mycket god måltid. Det har alltid funnits ett dignande salladsbord, god lingondricka och väldigt god mat.

Lunch på Linköping Konsert och Kongress

Men mycket hade tyvärr förändrats, den dignande salladsbuffén var som bortblåst, lingondrickan fanns inte mer och maten som alltid varit så god tidigare höll inte samma nivå som tidigare. Det var inte så att det var dåligt, men det var inte när lika bra som det varit tidigare. Lite synd tycker jag allt, hoppas det blir bättre i framtiden.

På returresan hem till min älskade hustru så hade jag ett byte av tåg på centralen i Stockholm. När man går längst söderut på perrongen på spår 12-18 så kam man se ett träd som klänger sig fast uppe på en vägg, helt makalöst att naturens krafter är så starka så att trädet kan hålla sig fast och även hitta näring, det är imponerande hur evolutionen har verkat.

Verkligen tålig växt, Centralstationen i Stockholm

Det var mörkt när jag kom till Gävle, min hustru var snäll och mötte upp mig, skönt med sådan lyxig service 🙂 Min fru är snäll tycker jag.

Kvällen är sen, jag skall göra ett pass på ovanvåningen innan det blir dags för kudden.

Natti!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*