Oct 042011
 

Under förra veckan har jag gjort ordning allt pappersarbete för en större export, och idag var dagen då det skulle ske, alla papper är klara inget mer att vänta på, så på morgontimmarna fylldes bilen, och sen bar det iväg!

Bilen lastad och klar för avfärd

Första sträckan blev mellan Gävle och Svenstavik, där klämde jag och min kollega till med en liten lunchpaus. Jag har tidigare ätit mycket god mat på Kungs Grill, de har haft bra thailändsk mat till bra priser, men denna gången hade det hela chanserat. Kungs Grill var ombyggd och alla goda rätter var utbytt mot en buffé där det inte fanns någon vegetarisk mat alls. Tjejen som jobbade på Kungs Grill var inte nått vidare serviceminded, snarare rätt ointresserad av kunderna nästan besvärad av vår ankomst.

Kungs Grill, Svenstavik

Det hela slutade med att jag hittade en veg burgare på deras grillmeny, inte alls vad jag hade tänkt mig, för skräpmat kan jag äta varsomhelst….

Skräpmat, Kungs Grill, Svenstavik

Chaufförsbyte, sen rullade vi vidare norrut. Hela resan var beräknad att ta nånstans mellan 9-10 timmar, så det var bara till att köra vidare. Jag gjorde ett försök att ta en fika med Frida i samband med att vi passerade Åre, men det gick nu tyvärr inte att tajma in denna gång, det fick bli en fika på OK-macken istället 🙂

Sen försökte vi tanka i Duved, sista macken innan gränsen, och självklart var pumparna trasiga, så vi rullade vidare istället. I vanliga fall brukar vi köra över Storlien när målet är Norge, men denna gången körde vi en annan väg efter Duved, upp på fjället och via väg 322 mot Sandvika. Vägen var snirklig ner för fjället, kan nog bli rätt styggt väder under vintern på den sträckan.

Vi stannade till precis före gränsen, skulle ringa till Tullen för att berätta att vi körde över till Norge, detta för att det helt enkelt inte finns någon gränsstation på denna vägen, men då allt var förberett sedan tidigare så fick vi klartecken att köra över till Norge med vår last.

På andra sidan röset ligger Norge

Den tappre cyklisten som syns på bilden, jag funderade en lång stund på vart han skulle cykla, för det finns inte mycket annat än uppförsbacke och fjäll innan han kommer till Duved…

Vi rullade vidare mot Namsos, kvällen var sen, regnet hängde i luften, så efter en snabb inspektion så passade vi på att ta kvällsmat på Den Gamle Naboe, trevligt ställe med god mat.

Den Gamle Naboe, Namsos

Värt att notera i bilden ovan är att det står en radioapparat uppe på hyllan, det är en av de första radioapparater som Bang & Olufsen tillverkade, jag tror inte att ägaren av stället vet om att han har denna klenod på hyllan. Denna modell finns även ompackad i bakelit av Bang & Olufsen, då ett mycket modernt material. Radio kom då att heta Beolite.

Kvällen rundades av med att checka in på Namsen Motorhotell, här har jag varit tidigare, det är ett eldorado i 70-tal 🙂 Rum 203 blev mitt för natten.

Namsen Motorhotell, Namsos, Rum 203

Nä, klockan är mycket nu, det har varit en lång dag idag, så det blir ett samtal till älskade hustrun, sen faller huvudet mot kudden!

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*