Mar 252010
 

Så här har dagen mest sett ut idag, massa grottande i datorernas inre värld.

<?php
session_start();
require_once ‘database.php’;
if (isset($_SESSION[‘user’])){
echo “Welcome “.$_SESSION[‘user’];
?>
<?php
}

Så det har varit en väldigt introvert dag kan jag lova, denna typ av dagar känns det som att öronen fladdrar längst ute på händerna.

Nåväl, jag vill visa lite annat som denna dag har bjudit på, morgonen var som vanligt pendling till Norrköping från Linköping, och på vägen dit passerar man ett par fina landmärken, bland annat ett par flygplan som tillverkats i Linköping.

Flygplan, norr om Linköping

Det finns ett par till sådanna installationer kring Linköping, faktiskt rätt fina att se på tycker jag.

Det var rätt kallt på bygget idag, så jag var helt utfrusen när jag resolut bestämde mig för att nu var det dags för lunch. Och för att smita före alla köer, så gick jag på lunch vid halv 12.

Målet för dagen var “Fräcka Fröken“, jag har ätit där tidigare, och var väldigt sugen på deras vegetariska lasagne, turligt nog så fanns det på menyn idag. Jag kan bara säga att – “Fan vad gott”

Veg Lasagne - Fräcka Fröken

Med emfas vill jag varmt rekommendera detta hak, gott, gott, gott, och trevlig personal.

Ännu trevligare är att Fräcka Fröken ligger på Skvallertorget i Norrköping, smaka på ordet “Skvallertorget”, är det inte ett underbart ord så säg.

På Skvallertorget finns även en av Pye Engströms statyer “Vår enighets fana” installerad 1984

Vår enighets fana - Pye Engström

Titeln på skulpturen är hämtad från andra strofen ur Arbetets söner. Om jag flörtar lite med min söta fru, så kanske det kan finnas möjlighet att åka till Västertorpsbadet för att afnjuta “Efter Badet” av samma konstnär.

Merparten av denna dag bestod som sagt mest av navelskådning kring datorer, alla system är nu mer eller mindre uppe och rullar, det återstår lite finjustering.

Vid parkeringen där jag ställer bilen på dagarna finns det en gammal husgrund, jag gillar såna råa ytor, det finns så mycket underförstådd historia i det som är kvar. Tänk det hårda arbete som byggde huset, första intrycket hos dem som skulle arbeta eller bo i huset, svetten, kampen för att få dagen att gå ihop, nedläggningen och slutligen rivningen av huset, så mycket historia finns i denna lilla mur som är kvar.

Mur vid Kvarngatan Norrköping

På hemvägen idag avnjöt jag mitt största handikapp, dvs att jag har väldigt dåligt lokalsinne, jag körde helt enkelt fel när jag skulle från Norrköping till Linköping. Tack vare mitt dåliga lokalsinne har jag fått se massor med ställen här i världen som jag inte hade tänkt mig att se, och jag är evigt tacksam för mitt dåliga lokalsinne.

Tebax på Fawlty Towers, så blev den en kvällsmacka och en öl, det var mums. Mackan är väldigt givmild kan jag säga i förtroende, och god.

Kvällsmackan

De har så fina utsmyckningar i blomkrukorna här på hotellet, det finns alltid nån liten stjärna eller kerub å så, och idag var det en liten ängel som prydde krukan vid mitt bord.

En liten ängel

Kvällen är inte riktigt slut ännu, kvarstår är dagens dokumentär, Star Trek, samt att ringa till frun, det ser jag mest fram emot.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*