Jul 262012
 

Ja det är ju som det är med tänderna, en av mina kindtänder har bråkat lite under våren och försommaren. För några veckor sedan fick jag tanden urborrad och fylld med något skoj, vet inte riktigt vad det var, men det luktade kryddor.

Nu idag var det dags för nästa vända inför rotfyllningen, min tand är lite av en träningsbana för tandläkaren som håller på att specialisera sig på komplexa rotfyllningar, och självklart ställer man upp. Jag är ju väl medveten om att det ändå i slutändan kan bli en utdragning, men det problemet tar vi när det dyker upp.

I väntrummet hos tandläkaren

Efter en rejäl bedövning, även i delar av gommen så kördes det igång, nu skulle rotkanalerna lokaliseras och vidgas inför nästa sväng. Tandläkaren var väldigt mild mot min munhåla, annars kan det bli ett rejält vevande med vassa verktyg, så det var jag glad över.

Efter behandlingen fick jag frågan om det gjorde mycket ont, men jag fick erkänna att jag inte känt nått alls. Innan jag gick fick jag även rådet att ta en karamell för att stilla värken som skulle komma efter att bedövningen släppt, så sagt och gjort, jag petade i mig en karamell och förberedde mig på det värsta. men jag har ännu inte känt nått som ens antyder till något ont alls, min egen gissning är att nerverna i tanden nig redan är helt utslagna. Jaja, jag är nöjd för smärta är inget jag gillar.

Hejhej!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*