May 122011
 

Arbetsdagarna tar ut sin rätt, känner mig lite mosig men ännu så länge går jobbet bra. Vädret är idag helt klart, vidablick vart man än ser. Även idag fick vildsvinen lite besök av den samlade menigheten, vi fikade loss på köpebullar från lokala affären, riktigt gott.

Fika vid Lofotr

Alla basala system är nu uppe och rullar, en del moment kan inte utföras förrän lite längre fram i processen, men det går som det skall, och det är det viktigaste. Inne i bygget finns ingen som helst mottagning för mobiltelefoner eller mobila bredband, så man är helt avskuren från omvärlden, det är både på gott och ont.

Till lunch idag blev det en tur in till Leknes, vi gjorde ett tappert försök att hitta nått pittoreskt vid havet, men guidningen vi fick fungerade inte, så efter ett tag gav vi upp och åkte in till centrum av Leknes igen. Vi hamnade på Ristorante Milano, pizza och liknande fanns på menyn. Det är inte helt enkelt att få tag på lunch i Norge, men här hittade vi ett fynd.

Ristorante Milano, Leknes

Inredningen var fylld med stora tavlor och litet överbelamrat, men det funkade på nått sätt ändå. Personalen pratade prima Svorsk, dvs en blandning mellan Svenska och Norska, så det var inget problem att göra sig förstådd, det är det inte annars heller, dialekten här på Lofoten har varit transparent för mig.  Åker man fly med SAS så kan man ibland möta en annan variant av blandat språk, Sasperanto, det är en hejdundrande mix av Svenska, Norska och Danska, det är inget jag vågar mig på 🙂

Ristorante Milano, Leknes

Nåväl, åter till maten, jag beställde in en vegetarisk pizza, med lite salt och peppar så var det riktigt gott, detta kan jag tänka mig fler gånger.

Vegetar Pizza, Ristorante Milano Leknes

En god glass fick även slinka ner efter maten, de hade ett tillbud på Bunnpris butikken, så en stund i solen med en glass förgyllde tillvaron.

Det är en ca 15-18 grader varmt i luften, men man ser tydliga tecken i naturen att det är en kärv tillvaro som växterna genomlider, björkarna ser ut som om någon fått dra dem upp ur marken då träden knappt klarar av att växa av egen kraft, det är inte några stora ståtliga björkar här, utan mest små krumma stackare.

Krummt träd, Lofoten

Även denna dagen har varit lång, men imorgon så bär det av hemåt igen, en lång men vacker resa, kan bli skönt att se lite annan natur ett tag nu, för det är vackert här på Lofoten, men uppskattningen blir större med lite variation.

Solen håller på att ta sig ner under horisonten, ljuset stannar kvar, det blir inte mörkt på nätterna förrän om nån månad, bara ljusare och ljusare. Om nån vecka så är det strålande solsken dygnet runt, det ser jag fram emot.

Solnedgång över Lofoten

Hustrun skall få sig ett telefonsamtal, sen är det godnatt som gäller.

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*