May 082011
 

Supersöndag i Gävle, eller rättare sagt var det väl Södersöndag, men vädret var super, likaså sällskapet. Jag och älskade hustrun rullade upp mot Söder för att titta på tillvaron.

Utanför Snus-Majas var det full fart med auktion, Svenne och Mattan sålde allt möjligt till hugade spekulanter, allt från fynd till skröfs klubbades på löpande band.

SöderSöndag

Vi gick in till Aino på Konstra, skönt att få höra lite go´klingande skånska, det är härligt att få komma dit. Vi fyndade även runt i hennes butik och hittade ett prima smidessmycket till Anne Catrine.

Konstra

Smidessmycket var gjort av Morgan Andersson, det passade bra in på hustrun.

Morgan Andersson, Smide

Vi var lite sugna på fika, först kikade vi på Snus-Maja’s, men det var knökfullt så vi gick vidare ner mot staden i jakt på lite mungott. Till slut hamnade vi på Mocca, även det på Söder, vi beställde in var sin focacia och lite dryck. Nu var det rätt mycket i kö så det tog sin lilla stund innan vi kunde få vår mat. Nu var det inget större problem, vi hade gott om tid.

Mocca, Gävle

Vi samtalade lite om tillvaron, vi har det rätt bra och njuter av tillvaron, skönt även med dessa lite mer lata dagarna. Även om hustrun ser lite sammanbiten ut på bilden, så är hon helt underbar.

Älskade hustrun

Focaccian kom in på bordet, vi högg med god aptit in på dessa, fast det var nått som inte var riktigt bra, de var helt enkelt för hårda, lite på gränsen till brända…. Inte helt vad vi tänkte oss, men vi åt upp och stillade hungern.Får hoppas det blir bättre vid nästa besök.

Focaccia, Mocca i Gävle

Nu är inte dagen helt slut, jag skall strax iväg till jobbet, men det får bli ett annat inlägg.

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*