Nov 042012
 

Tidig morgon i Riga, jag och hustrun hade idag hemresan till Gävle på vårt schema, så frukosten hoppade vi över, den skulle vi inte hinna med helt enkelt. Vi gick den korta promenaden ner till busshållplatsen vid 7:30 tiden, mulet, lite dagg i luften, men vi var glada ändå.

Utsikten från hållplatsen var magnifik på  sitt sätt, på andra sidan vattnet tornade det helt nybyggda nationalbiblioteket i Riga upp, det är ett nytt bygge, nästa gång jag kommer till Riga så vill jag gärna göra ett besök inne i huset.

Nationalbiblioteket i Riga

Nationalbiblioteket i Riga

På vår sida vattnet fick jag syn på en lite rolig grej, en hjulångare som fått det charmiga namnet “Misisipi”, jag tror nånstans att det var tänkt att båten skulle hetat “Mississippi” men att man inte fått till stavningen riktigt.

Båten används som en flytande festlokal med mat, dans, kasino och massa annat skoj. Kanske kan det även bli ett besök där nästa gång.

Misisipi - Riga

Misisipi – Riga

Ute på flygplatsen gick allt som det skulle, vi fick oss lite frukost på nått som påminde om Starbucks, inget att skriva hem om, vi strosade runt en stund, tittade på resenärer som tog sig en rejäl stänkare före resan, och sen var det bara att kliva på planet för en välbehövlig stödvila på vägen hem till Sverige.

Dags att flyga hem från Riga

Dags att flyga hem från Riga

Det var lugnt på planet, riktigt fint flygväder, så vill man att det skall vara, inga luftgropar eller annat som stör. Vi passade på att dela på en chokladmuffins, det är gott det.

Arlanda, Ankomst Terminal 5

Arlanda, Ankomst Terminal 5

På Arlanda var julskyltningen redan igång, tindrande stjärnor i fönsterna, ännu finare blir det när snön kommer och gör allt ännu mera stämningsfullt. Jag och hustrun tog en kort busstur ut till parkeringen, hämtade vår lilla bil och körde hem till Gävle.

Detta äventyr i Riga är nu över för denna gången, men jag är säker på att vi kommer dit igen. Är man osäker på vart man skall åka i världen, så är gamla staden i Riga ett mycket trevligt resmål.

Go’Kväll!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*