Mar 202010
 

Lördag, skönt att vara hemma igen, i går kväll var jag ingen större hjälte alls.

Våren närmar sig med stormsteg, idag var det över 10 grader varmt, på huset satt flugor och värmde sig i solljuset, snön smälter, vi ser en ljusning!

Jag och min söta fru tog oss en liten svängom till Bönan för att se om det gick att handla lite rökt fisk och även ta en titt på Bönans fyr. Fiskrökeriet var tyvärr stängt, så det får vi ta vid ett senare tillfälle.

Bönans Fyr

Sjöfartsverket har sin lotsplats vid Bönans Fyr, det går tydligt att se att isen varit rejält tjock denna vinter. När det var som värst fastnade ett antal fartyg i isen utanför Gävle.

Isen vid lotsbåtarna

Det var även full fart i den stora myrstack som ligger längs gångvägen till fyren, jag gissar att det är mycket som skall repareras i myrstacken efter vinterns snötäcken, så myrstackens personal jobbade för fulla muggar.

Myrstack i Bönan

På vägen hem tittade vi in hos Rickard på en fika och en obligatorisk koll på hans Vasalopps diplom! En imponerande bedrift!. Nya pannan inspekterade åxå. Tack för trevligt fika.

Väl hemma så blev det dags för lite datorsupport, denna gång av det mer handgripliga slaget, för Fridas dator hade lagt av, efter en rejälare genomgång konstaterade jag att jag inte kan få igång den någe mer, den har helt enkelt gjort sitt så att säga.

Fridas dator

Nu skall jag göra lite annat, hipp hopp!

  2 Responses to “Vår i Luften!”

  1. Grattis till bloggen önskar en annan bloggare från Helsinki-Solna:)

    • Hej Christian,

      Jag har Gravatar aktiverat på min blogg, det är helt kostnadsfritt att lägga upp en personlig avatar på http://sv.gravatar.com/

      Den bild du lägger upp där kommer sen att synas på min, och även alla andras bloggar som använder Gravatar.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*