Mar 302010
 

Mitt jobb, det är väldigt omväxlande, ena dagen kan det bestå av ren pappersexercis, nästa kan bestå av installationsarbete hos någon kund, sen kan dagen efter det vara en dag då jag skriver mjukvara. Jag känner mig ibland som en schweizisk armékniv, bara att fälla ut den funktion som behövs för dagen. Allt detta hade naturligtvis varit helt omöjligt att utföra utan alla mina kunniga kollegor.

Denna vecka kommer mest att bestå av att bygga upp två tillämpningar som skall kommunicera med varandra, dels Max/MSP från Cycling´74, samt med LAS 5.1 från e:cue. För att göra det mycket kortfattat och begripligt, den ena programvaran styr ljud, den andra styr ljus, och jag skall få dem att prata med varandra på det sätt som jag vill att de skall göra det 🙂 Båda programvarorna har en enorm flexibilitet, men med det följer även en komplexitet.

Det krävs lite att jag slår knut på mig själv för att få allt att fungera, men jag är rätt säker på att det kommer att gå bra.

En kollega till mig, Kicki Rask, har idag lanserat en mycket fin hemsida där hennes företag Frilansform AB presenteras, kika på www.frilansform.se. Under årens lopp har jag varit involverad i flera av Kickis spännande projekt.

På väg hem idag gick jag över järnvägen som går över Brynäs, synen av lång rak järnväg triggade minnen från vårt besök i Polen i vintras.

Järnvägen över Brynäs

Nu smiter jag iväg, dags för lite dokumentär-TV!

  One Response to “Att slå knut på sig själv”

  1. Du är duktig min sötnos

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*