Apr 242010
 

Det är härligt ute nu när solen väcker en tidigt på morgonen, arbetsinsatsen har ännu så länge varit rätt ok, vi tar väl det hela från början.

Ute i vår trådgård har vi två fågelholkar, den ena sitter på boden, den andra på garaget. Av nån anledning så har vi bara haft hyresgäster i holken på garaget under åren, jag tror det har att göra med att den holken är i skugga från brännande sol till skillnad från den holken fåglarna ratar.

Dagens projekt var att göra rent holkarna, banka lite spik, sätta på nytt tak på den ena, för virket hade spruckit. Nu är det ett fint blått väderskydd över holkarna som håller vattnet borta. Jo, och så hamnade nu båda holkarna på garaget, tror det blir bättre så. Jag såg en blåmes som verkade vara spekulant på den ena holken.

Fågelholkarna

Dessa holkar är byggda på samma sätt som de holkar som finns på Fulltofta Naturcentrum strax norr om Hörby, i dem finns det inmonterat videokamera, finfint så man kan se vad som sker i holken. Planen är att jag även i mina holkar här hemma skall bygga in kameror, fast denna gång får det bli med nätverk så jag kan kolla på verksamheten via datorn.

Efter holkarnas åtgärdande så var det dags att laga en sektion av staketet som fått mycket stryk av tung snö i vintras. Det var bara att skruva dän alla spjälorna, ta loss de två trasiga slanorna, kapa till de nya slanorna, fräsa ut för beslagen, olja snittytor, skruva fast beslagen igen, fästa de nya slanorna på stolparna, skruva tillbaks spjälorna, och vips, så var det äventyret klart.

Lagat staket

När man nu ändå var igång, så passade jag på att olja ytterdörren, den brukar få en rundsmöjning på våren och på hösten. Olja gör dörren precis som ny.

Min kära hustru behövde en längre USB kabel, så jag tog mig en sväng till hufvudleverantören, skulle ändå dit för att hämta lite saker jag behövde till jobbet. I samma veva inhandlade jag en påse skoj, samt böckling till mitt kära ostron.

Sen blev det fika, malin var hemmavid åxå, så vi fikade loss på lite knäcke, tjejerna mumsade gott på böcklingen.

Sen blev det lite brödbak, en omgång kavring monterades ihop, det luktar som hos de rika i hela huset, mums!

Nybakt kavring

I vårt kök har vi skivor av ek, och dessa behöver lite kärlek då och då, så medan brödet gräddades så slipade jag bänkarna lite lätt och oljade in dem med linolja, det blir så fint när det är klart.

Det blir rätt mycket en sån här dag, känns rätt ok nu framemot eftermiddagen, hoppas att även morgondagen blir lika innehållsrik.

Nu smiter jag iväg, skall sylta lite ungefära!

Tjingeling!

  3 Responses to “En rätt bra dag”

  1. Blir svettig bara jag tänker på hälften du gjort idag. Bra jobbat må jag säga 🙂

  2. Från en seg länk ute på Östersjön. Gratulerar till fin blogg/Christian

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*