Dec 202010
 

När jag tittade på nyheterna denna morgon, med knäckemackan mellan tänderna, så hörde jag en smäll i köket, sen rasade det småsaker över golvet, jag undrade självklart vad som hänt, för hustrun var ju i köket, klart man blir lite orolig.

Vad hade hänt, jo, AC höll på att plocka ur diskmaskinen varpå hon snuddade vid ett dricksglas, av bara beröringen av glaset så skedde en explosion. Glaset försvann från hennes fingrar och spreds ut över halva köket. En lite skrämmande upplevelse. Jag är evigt tacksam att inget allvarligt hände med hustrun. Bara lite svedd i handen, så på det hela taget sett gick det rätt bra.

Exploderat glas

Vanliga dricksglas är härdade till skillnad från vanliga fönsterglas, när man härdar ett glas, så bygger man in en inneboende spänning i materialet som gör att det blir extra tåligt. Nån enstaka gång kan allt gå galet, spänningen släpper och glaset imploderar.

I övrigt, ja, det har ju snöat som attans hela dagen, ett tag under förmiddagen gick det knappt att se över gavleån från mitt fönster på jobbet, så jag visste vad jag hade att göra under kvällen, japp, snöskottning 🙂

Fint med vinter

Jag kan inte nog säga hur underbart det är med spikskor, hur har jag klarat mig tidigare, jag begriper inte detta. Nåväl, hustrun är på jobbet, Frida skall hämta upp henne lite senare ikväll, själv får jag belöna mig med lite Star Trek efter utförd skottning 🙂

Tjing!

  2 Responses to “Explosion i köket”

  1. Det hade kunnat gå riktigt illa.Tur att Anne Catrine klarade sin redan skadade hand. Har Du lyckats få upp alla småbitarna? mamma

    • Allt gick bra, en liten pytte flisa plockade jag upp med trampdynan, det gjorde lite ont, men ingen större skada skedd, med pincett fick jag ut den. Hälsa gott!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*