Dec 192010
 

Denna söndag hade jag och hustrun några självpåtagna uppdrag att utföra, lite julklappar och lite mat skulle inhandlas, allt detta inleddes med frukost och en påföljande snöskottning, det har kommit massor med snö under natten, sen har det blåst ihop drivor på väl valda ställen, framförallt på uppfarten 🙂 AC hade tidigare på morgonen skottat en gång från trappan till brevlådan, men den gången var helt igensnöad när jag gick ut, jaja, det var bara att bylta på sig och sen ut i snön.

Hustrun fejar på bilen

Vägarna i stan var väl lite sisådär plogade, de prioriterade gatorna var i bättre skick, men man hade ju hoppas att medtrafikanterna vore bättre på att anpassa sin körstil till omständigheterna. När vi var ute på valboautostradan kom jag att tänka på de skånska vintrarna 1978-79, det var ett rent hopplöst vinterväder, drivor som var meterhöga, samhället var i det närmsta lamslaget, det var i det närmsta totalt stopp i Skåne. Lokalradion var en relativt ny företeelse, och den kanal vi hade att lyssna på var Radio Malmöhus.

En av reportrarna på lokalradion, Karsten Erichs, hade fått i uppdrag att hålla sig förberedd för att använda radion som kanal vid eventuella krislägen i sammhället, så när snökaoset drog igång så var det bara för Karsten att sätta igång sitt arbete, han fick efter ett tag namnet Katastrof-Karsten, för är det katastrof, så är de det.

Lokalradion var som sagt ny, det var 1977 som man körde igång med lokala radiokanaler i Skåne, före dess så var i princip all radio producerad ur ett Stockholms-perspekiv. Som dåvarande skåning kände man sig lite extra glad över att radion levererade ett skånskt perspektiv, och även att radion var en så effektiv kanal för att bistå när allt krisar sig.

Det var alles för idag!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*