Jun 192010
 

Idag är det tre veckor sedan jag satte maskrosvin på jäsning, vad jag gjort hitintills hittar du här, Dag 1, Dag 2.

Om allt har gått bra så skall det nu ha slutat puttra i jäsröret, jäsningen har avstannat, dags att tappa om hela härligheten.

För detta jobb behövs en hävert och lite steriliserande pulver för att göra rent sina verktyg.

Hävert & Co

Hävert & Co

När locket är av så är det bara till att hoppas att allt gått väl, har det vildjäst ett möglat så är det bara att hälla ut allt i vasken och prova nästa år igen. Men i min dunk så ser allt ut som det skall.

Skåda resultatet av maskrosvinet

Skåda resultatet av maskrosvinet

Med häverten slangades allt över till nya kärl, bottensatsen med gammal jäst får vara kvar, citronerna skall även de bort nu.

Maskrosvinet

Maskrosvinet

Efter rengöring av min plastdunk så hällde jag tillbaks vinet för fortsatt lagring, då jag gärna vill ha mitt vin lite sötare så tillsatte jag nu 2 dl socker, det hjälper även till att jäsa ut eventuellt kvarvarande jäst.

Slutlagring av maskrosvinet påbörjas

Slutlagring av maskrosvinet påbörjas

I bild syns även vår lilla pall “Otto”, men till höger står nu plasthinken i lugn och ro, och skall göra så helst 1 år innan det är dags att hälla över härligheten på flaskor.

Jag återkommer i ämnet om ca 1 år.

  2 Responses to “Maskrosvin Dag 21”

  1. Det tycks ta sin tid att bränna hemma. Hoppas resultet blir bra. Kanske får man smaka en tår så småningom? Kram mamma

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*