Oct 172011
 

Det blev väl sisådär med sovmorgonen idag, jag vaknade redan vid 7 tiden, kokade mig en kopp kaffe på rummet, packade ihop mina väskor och pallrade mig sedan ner till lobbyn. Där fanns det ett öppet internet. Bandbredden på internetanslutningar är generellt sett rena skämtet jämfört med det man är van vid i Sverige, fast det är alltid nått.

Lobby, Marriot Hotel, Brooklyn

Min kollega mötte efter nån timme upp i lobbyn, jag tycker det är lite synd att jag skall påverkas så illa av förskjutna tidzoner, blir ju helt galet med dygnsrytmen. Nåväl, vi gick iväg en bit från hotellet och gick förbi en byggarbetsplats, där man satt upp plank som medborgarna kunde få skriva vad det skulle vilja göra innan de dör. Kreativt!

Before i die

Vi hamnade slutligen på Kassela’s på Jay Street, det var ett enklare hak som hade rätt mycket mat, dock var det mesta frityrskadat 🙂 Nåväl, jag fick mig en stadig frukost kan jag lova, en gigantisk laddning pommes och en torr veg. burgare. Personalen strålade däremot av gjädje, underbart trevligt på så sätt.

Veg burgare på Kasellas

Efter den rätt bastanta frullen tog vi oss tillbaks till hotellet, checkade ut och tog sedan tunnelbanan över till Manhattan och Penn-Station. Vid Penn passade jag på att turista lite, dvs knäppa ett kort på Empire state building, ja det var väl det turistande jag hann med på denna resan 🙂

Överlag är det inte så värst mycket skyskrapor i New York, jag fick intrycket av att det var avsevärt många fler i Chicago och Los Angeles. New York har en något äldre arkitektur.

Empire state building

Från Penn rullade vi sedan vidare med Amtrak till Newark och flygplatsen. Genom nakenskannern och säkerhetskontroller och ut till terminalen som SAS använder sig av. Det var mycket ombyggnation på gång, så nästan ingen taxfree och enbart en enda restaurang som fanns öppen. När det var ca 2 timmar kvar till boarding så passade vi på att äta lite lunch, valet var som sagt enkelt, vi gick till Mediterranean Bistro.

Mediterranean Bistro

Nu skall man inte förleda sig till att tro att det skulle finnas medelhavsmat på detta ställe, nejdå, det fanns knappt tillstymmelse till annat än frityrskadad mat 🙂 Jag beställde in en falaffelrulle, den var helt dammtorr….. nåja, snart får man komma hem och äta rekorderlig mat igen.

På väg in i planet

Nu sitter jag på planet hem mot Arlanda och Sverige, det är rejäl medvind så piloten får bromsa en del så att det inte skall gå för fort, skall försöka sova en stund, för det blir en lång dag imorgon för mig, mycket lång…

Go’Eftermiddag!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*