Apr 172013
 

Efter en natt i mitt fönsterlösa rum på Connect Hotell i Älvsjö var det en ny dag, denna gången bjöds det på Onsdag, lite sådär mitt i veckan på nått sätt. Det var skönt att komma ut ur mitt kyffe och få lite frukost, även den var något spartansk. Jag gillar egentligen inte att bo på hotell, helst vill jag vara hemmavid om det bara var möjligt. Men nu är verkligheten som det är, och då får man ta det som det kommer.

Connect Hotell, Älvsjö

Connect Hotell, Älvsjö

På min resa in till storstan så är första anhalten stationen i Älvsjö, den är helt nybyggd, nästan så att man kan säga att den inte är riktigt helt klar ännu. Det som jag slås av är att det är en fantastiskt ful byggnad, jag undrar verkligen vad arkitekterna har tänkt på när de fick till denna styggelse. Varför rita fina hus när man kan rita fula så säg 🙂

Stationen i Älvsjö

Stationen i Älvsjö

Nåväl, det är inget som jag egentligen behöver bry mig så värst mycket i, jag är bara på tillfälligt besök och slipper se stationen på daglig basis.

Dagens jobb gick bra, jag har ju fått beundra Regalskeppet Vasa på nära håll, det är verkligen ett imponerande bygge, även om Vasa sjönk 1628, så har Vasa så mycket att berätta om en svunnen tid.

Regalskeppet Vasa

Regalskeppet Vasa

Efter att dagens jobb var klart så gick jag ut på en brygga som ligger strax bakom Vasamuseet, därifrån har man fri sikt ut över Gröna Lund. Då solen tittade fram så passade jag på att knäppa en liten bild. Nånstans därinne jobbar Frida 🙂

Gröna Lund, Stockholm

Gröna Lund, Stockholm

Jo, man får inte glömma bort dagens goda gärning. Nere på Centralen köpte jag mig lite majblommor, två pappers och en i metall. Det är ett billigt sätt att skänka en slant som jag vet kommer till nytta. Förutom att köpa majblommor, så kan man även skänka en slant direkt till Majblomman, det är pengar som kommer väl till nytta för att göra utsatta barns vardagar något mer uthärdlig.

Majblomma anno 2013

Majblomma anno 2013

Dagen slutar som den började, ute i Älvsjö och på hotellet, jag är väl inte så värst sugen på att krypa in i mitt fönsterlösa rum, men vad gör man inte för konsten 🙂

Connect Hotel, Älvsjö

Connect Hotel, Älvsjö

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*