Oct 052012
 

Detta är då dag två av RDM Plugfest #2 2012, natten har varit god, jag har sovit väldigt bra utan några större störningar.

En lite rolig detalj är frukosten på hotellet, “Permier Inn, Gatwick Manor”, det finns en eminent frukostbuffé som fungerar bra, men personalen är härligt skojig, de guidar en in till ett bord, går igenom alla sakerna i buffén, vilket är ett trevligt inslag, men det blir nästan lite som om man som gäst aldrig har sett en frukost tidigare 🙂 Överlag var det en eminent frukost med bra utbud.

Frukostmatsalen, Premier Inn, Gatwick South

Jag har även fått kämpa förtvivlat för att få behålla mina koppar och fat på bordet medan jag gått tillbaks till buffén för att hämta lite tillbehör. Mycket nitisk personal. Under frukosten idag fick jag hämta 3 koppar kaffe, detta bara för att den kopp som jag höll på med var borta efter en runda till buffén.

Seminariet fortsatte vidare idag men med en lite annan inriktning, det blev mer inslag av djupdykning och provkörning av system gentemot varandra. Min kollega reste hem på förmiddagen, men jag hade fullt upp med att förkovra mig och byta erfarenheter med kollegor.

RDM Plugfest #2 2012, Gatwick Manor

I syfte att spara in på spilld tid i samband med lunch så serverades det tilltugg i den angränsande lobbyn, det var inte mycket som jag var sugen på att äta, mest mackor gjorda på vitt bröd med massa sörja i, inget för mig. Men det gick inte på något sätt någon nöd på mig, frukosten räckte länge på dagarna 🙂

Lobbyn

Nu går det inte för sig att vara på Gatwick Manor utan att titta lite på den närmsta omgivningen och kolla på ställets historia. Bland de mer nybyggda delarna hör hotellet där jag bor, ett Permier Inn. Nu skall man veta att det finns två stycken Premier Inn straxt utanför Gatwick Airport, så slarvar man lite så kan man lätt hamna på Premier Inn Manor Royal istället för Premier Inn Gatwick South som detta mer formellt heter.

Premier Inn, Gatwick Manor South

Vrider man på kameran ca 90 grader så ser man puben, det är där de äldsta husen finns. Det finns delar som härör ända från 1200-talet, men jag vet inte riktigt hur mycket som finns kvar från den tiden för merparten av den riktigt gamla bebyggelsen som står på platsen nu verkar vara byggt under 14-1500 talet. Kringliggande byggnader har byggts till i omgångar fram till 1800-talet.

Gatwick Manor, mot puben

Under medeltiden klämde man till och byggde en vallgrav, det finns en liten skvätt kvar. Den ligger på andra sidan om puben sett utifrån bilden ovan. Fin på alla sätt, men denna rest luktar ruttet, en rejäl stank möter en när man passerar 🙂

Gatwick Manor, den stinkande dammen

Mitt rum, nummer 330 på Premier Inn är försett med massa extrasängar. Personalen sa att de skulle ta bort alla dessa bäddar, men det hände inte. Men inte är jag ledsen för det, det går bra ändå.

Rum 330, Premier Inn, Gatwick Manor South

När alla dagens verksamheter var klara så städade vi gemensamt bort alla spår från seminariet, det har varit mycket lärorikt. Klockan pekade på middag, så jag hade som plan att gå över till puben för att äta lite mat, men innan dess skulle jag uppsöka en bankomat, detta för att ha pengar till bussen imorgon. Bankomaten på hotellet tog inte internationella VISA-kort, så det fick bli en promenad till en närliggande affär där problemet löste sig, där fanns en riktig bankomat.

Med pengar på fickan klev jag in på puben och beställde en vegbugare samt en Guinness, jag hade hoppats att den skulle vara lika bra som första dagen, men tyvärr höll den inte riktigt samma standard, gott, javisst, men inte så bra som första gången.

Veg burgare med strips av sötpotatis

Härligheten gick loss på 11,5£, dricksade upp till 15£, alla var glada och jag passar här på att runda av kvällen, det är en resedag imorgon så sömnen är viktig.

Nattinatti.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*