Jun 202011
 

Samma procedur som tidigare dagar, vid 7 tiden var jag ner till jobbet för att ånyo ta mig en liten svängom till landet i Väster. Dagens resa gick via ett välbekant ställe, Arlanda Flygfält 🙂 Vanligtvis tar jag mig till Arlanda med tåg, men denna dagen var det bil som stod på programmet, så det fick bli en bild på Jumbo Hostel, allt inrymt i en gammal jumbojet, kul grej, skulle vara kul att bo över där någon gång.

Jumbo Hostel, Arlanda

Vädret var prima, och det bästa av allt var att det var direktflyg från Arlanda till Trondheim, perfekt så slapp jag sitta på Gardemoen och häcka 🙂 Hoppas nu SAS behåller detta direktflyg även framöver.

Snart Upp Upp och Iväg!

På Vaernes flygplats (Hell International Airport) så stegade jag och min kollega direkt till biluthyraren Sixt, damen som arbetar där brukar alltid ordna till nått bra i bilväg när vi kommer, så även denna gången. Med ett glatt humör så ordnar sig det mesta. Vi fick en bra bil, så det bar av söderut mot dagens destination – Smøla.

Över berg och dalgångar, över fjorder och genom tunnlar, sen ett par timmar senare så var vi framme vid hamnen i Sandvika, det blev en stunds väntar innan båten kom in, men utsikten över havet är fin att titta på.

Hamnen i Sandvika

Färjan ut till Smøla går ca 1 gång per timme, riktigt bra service med tanke på att ön ligger en bra bit ut i havet, annars är väldigt många bilfärjor i Norge utbytta med broar. Fast här är det för långt, det går inte att få till utan att ruinera sig.

Smøla

På färjan har de en liten servering, man får betala och växla själv i en liten skål, här litar man på varandra. Utbudet är spartanskt men tillräckligt, man kan få sig en lefse och en kaffe, gott  nog.

På väg ut till Smøla

Jobbet sen på helt enligt plan, det var en del servicearbete som skulle utföras så jag betade av min lista bit för bit tills att allt som gick att göra vara klart. En del saker kräver lite åtgärder hemma i Gävle, så de skall jag ordna till när jag kommer hem igen.

Gurisentret

Sen, jo, ett par timmar senare så blev det repris på förmiddagens verksamhet, vi skulle tillbaks till Trondheim för nattens vila. Färjan med lefse tog oss tillbaks till Sandvika, det är mest resa som gällde idag.

På väg tillbaks till Sandvika

När man åker via berg och dalgångar i Norge så dyker det allt som ofta upp tillfällen där det är bedårande vackra utsikter och natur. Här skulle jag kunna sitta i ett par timmar och bara njuta av utsikten.

Utsikt på väg till Trondheim

Vägarna i bergen har fått sig rejäla törnar när snön har smält nu i vinter, för alla vägtrummor grävdes upp och byttes mot nya. Det var stora skador där vattnet helt enkelt spolat bort bitar lite här och där. Nu är ju detta inget ovanligt, naturens krafter är stora, så det finns god beredskap här för att ta hand om skador på vägarna.

Rum 505, Hotell Lipp, Trondheim

Kvällens vila blir på Comfort Hotel Lipp i Trondheim, Rum 505 blir mitt för denna natten. För mig är det en ny upplevelse, här har jag aldrig bott tidigare, men det skall gå bra det med. Jag är lite trött efter en lång dags arbete, men nu skall jag sätta mig tillsammans med min kollega och förbereda ett anbud på kommande projekt, det är viktigt att tänka på framtiden.

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*