Mar 242013
 

Vad gör man inte på Söndag om inte en biltur till Smøla 🙂 Jag och mina kollegor lastade in oss i bilen på morgonen och påbörjade vår nästan 90 mil långa resa ut till kustbandet utanför Trondheim.

Milen rullade på i bra fart, väglaget var helt perfekt, i det närmsta barmark hela vägen. Vi svängde in i Oviken för att få oss lite lunch, ett för mig bekant hak fick bli källan till god mat. Pelin Meryem Restaurang har jag besökt tidigare, det har alltid varit mycket bra mat där, kan mycket varmt rekommenderas. Trots att Oviken ligger rätt ödsligt, så är denna restaurang en guldgruva. Bra råvaror och maten tillagad med omsorg, det uppskattas mycket.

Grekisk Sallad på Pelin Meryem Restaurang i Oviken

Grekisk Sallad på Pelin Meryem Restaurang i Oviken

Vid infarten till Åre ser man som brukligt den ståtliga kraftledningsstolpen som blivit konstnärligt utsmyckad  av Anna Cronheden. Vår färd rullade vidare, milen som var kvar var många till antalet.

Infarten till Åre

Infarten till Åre

Man hinner prata en hel del under dessa långa resor, allt från väder och vind till viktiga saker. Helt enkelt tillfälle för kontemplation.

Vi passade på att göra lite proviantering i Storlien, affären var knökfull av norrmän som skulle handla billigt inför den stundande påsken, vi talar stora mängder med folk som drog på fullastade vagnar. Verkligen stor kommers. Det som Storlien saknar är möjligen ett systembolag 🙂

Tullen i Storlien skulle ha lite pappersexercis, sen rullade vi vidare in i Norge.

Efter ytterligare någon timme i bilen kom vi fram till en av de finaste utsikterna jag sett i Norge, just idag var det lite extra fint precis vid solnedgången.

Detta är uppe i bergen vid Aure, man ser hela vägen ut till havet, makalöst vackert. Fast å andra sidan är det mesta jag sett i Norge väldigt vackert, alla borde få uppleva denna storslagna natur nån gång i livet.

Utsikt över dalgången vid Aure

Utsikt över dalgången vid Aure

Sista biten ut till Smøla sker med båt från Sandvika, det visade sig att den var en ny färja med större kapacitet. Den gamla båten var nog för liten och rentutav för gammal för att klara trafiken.

Det som däremot fanns även på denna nya färja var den lätt minimalistiska serveringen i form av Kaffe och Svele, samt en glasburk där man betalade och växlade själv. Genialiskt enkelt system. Svele är en form av Lefse, fast lite mer skumgummiaktig. Lite speciell i konsistensen men väl värd att prova.

Kaffe och Svele

Kaffe och Svele

Vi har nu kommit fram till vår hytte, kvällen är sen, kroppen är mör, så det som återstår för mig nu är att sova, för imorgon blir det en arbetsdag.

Nu skall jag ringa till min älskade hustru.

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*