Aug 112011
 

Vår resa söderut rullade vidare idag, efter en mycket trevlig frukost hemma hos Eva och Benny i Varberg så tackade vi för oss och begav oss ut på vägen igen.

Vindkraftverk söder om Varberg

I krokarna kring Tvååker har man byggt upp en hel del vindkraftverk, fint tycker jag, och ett väldigt bra sätt att skapa miljöneutral energi. Sen kan jag personligen tycka att det gnälls väldigt mycket över vindkraftverken, men oftast har det enbart att göra med att “utsikten” förändras, och som alla vet så ingår inte utsikten i det hus man bor i. Bygg mer vindkraft!

Motorvägen tog oss söderut, strax före Hjärnarp så såg min älskade hustru en liten skylt om fabriksförsäljning av gjutjärnsgods. Då jag missade denna lilla ynka skylt så fick vi ta oss en svängom i bygden för att dels se om vi kunde hitta målet för skylten, och som reservplan för att ta oss upp på motorvägen igen så att även jag skulle se skylten.

Det var en pytteliten skylt, det saknades i princip all information som man skulle behöva för att hitta fram, men efter lite klurande och letande så tog vi oss i alla fall till Hjärnarp och CarlVictor’s fabriksförsäljning av gjutjärnsgods.

Fabriksförsäljning, CarlVictor i Hjärnarp

Med en nyinköpt gjutjärnspanna i skuffen på bilen så fortsatte vi E6 vidare ner mot Väla utanför Helsingborg. Det var några år sedan vi var i de trakterna så ett litet besök kunde vara på sin plats. Regnet hängde stilla i luften, sådär mitt emellan paraply och inte paraply. Klockan började närma sig matdags, så väl inne på Väla så stannade vi till på deras foodcourt för lite mat.

Indian Way, Väla köpcenter

Valet föll på Indian Way, helt enkelt för att både jag och hustrun gillar indisk mat 🙂 Hustrun tog sig en Chicken Curry och jag klämde till med en veg Dupriaca. Upplägget på maten var precis så bra som man kunde önska sig, fräscht och fint. Enda som saknades var lite fart i maten, det var rätt blend smak må jag säga, gissar att det är lite anpassat för lite klenare besökare 🙂 Nå, på det hela taget sett var det bra, men inget jag skulle springa benen efter för att komma tillbaks till.

Veg Dupriaca, Indian Way, Väla centrum.

Efter att ha konstaterat att Väla var sig likt samt även kollat in ett par klädbutiker så rullade vi vidare. Jag skall villigt erkänna att jag såg ett par snygga kavajer, men jag betalar verkligen inte 3000 spänn för en kavaj, sen må den vara hur snygg som helst. Vi fortsatte motorvägen vidare söderut. En liten avstickare ut mot Sireköpinge för att se ifall Flinkmans Café var öppet, men tyvärr, stängt under måndag till torsdag, så det blev backning på det fikabesöket.

Nästa stopp blev då istället Center Syd utanför Löddeköpinge, området har växt till snart oigenkännlighet. Vi strosade runt lite förstrött, hummade lite och bestämde oss för att köra vidare mot Lund.

Center Syd, Löddeköpinge

Vår lilla GPS “Hitt’O’Bert” lurade runt oss på en liten svängom i lund innan vi kom fram till Patrik och Therese. Vi fick the grand tour i deras lägenhet, stort, välplanerat och rymligt. Bullfika med kaffe är alltid trevligt och gott. Patrik hade precis kommit hem från jobbet. så det blev mera av lunch än fika för honom.

Patrik Åström

Therese och Patrik

Goa människor det bor i Lund, och som hustrun sade “Det finns en skåning till oss alla” 🙂

Vi åkte vidare till kvällens slutmål, nämligen Landskrona, stan i vinden. Mina föräldrar bor kvar i Landskrona, alltid lika trevligt att få komma hem igen och bli omhändertagen som den lilla son man är.

Mina föräldrar, Sven & Birgitta Persson

Det har varit en lång dag även idag, jag och hustrun har inkvarterat oss och skall väl mest nu bara sova för natten. Imorgon är en ny dag, den får vi ta hand om sen.

Natti Natti!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*