Aug 112012
 

Efter en god natts sömn på Hotell Öresund så tog jag och älskade hustrun oss en tur ut på stan i Landskrona för att känna lite på stadens puls, men även för att se hur stan har förändrats och omdanats de senaste åren.

Vi strosade runt, tittade och funderade på om vi skulle ta oss en fika nånstans. Men då man är lite “ny” i stan, så vet man inte riktigt vart man skall ta vägen. Vi tittade in på ett par caféer, men de ställen som enbart har delicato-produkter i sitt sortiment går fetbort, likaså de som kallar sig för café, men som enbart har mackor i plast… Vi hade hoppats på att besöka nått lite trevligt lokalt ställe, men hamnade till slut på Espresso House.

Espresso House, Landskrona

Jag slog till på en kladdkaka som inte var speciellt kladdig inuti, god, men inte riktigt kladdkaka. Skall jag vara helt ärlig, så är det rätt dåligt att det inte serveras riktig grädde till denna typ av bakverk, för grädden som finns på tallriken var från sprejburk. Det smakar mest bara vispad luft… Fram med äkta varor, hur svårt kan det vara?

Hustrun blev glad över sin kaka 🙂

AC på Espresso House – Landskrona

Nåväl, man skall prova saker här i världen, ömsom vin, ömsom vatten.

Promenaden fortsatte vidare ner mot kasernplan, där fanns KO-ON-Tour 2012 utställd, ett verk av Bernhard Lipsoe.

KO-ON-Tour 2012 – Bernhard Lipsoe

Ett par obligatoriska bilder togs, “Den lille ko” klappades om, statyn skall vidare till Bromölla, så vi hoppas att kossan sprider glädje även där. Offentlig konst är prima, det ger mervärde till stadsbilden, mer sånt.

Vi strosade tillbaks till hotellet, nu är det dags att göra sig i ordning inför kvällens övningar.

Tjo!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*