Oct 122011
 

Avdelningen för hysteriska dagar, får allt denna dag klassa som … Vi tar det väl från början, brukar vara enklast så.

På morgonkvisten skjutsade älskade hustrun ner mig till framsidan av stationen i Gävle, vi brukar variera lite mellan fram- och baksidan lite beroende på hur vädret är, och även efter dagsformen, men som sagt, idag blev det framsidan.

På väg söderut, Stationen Gävle

Vid Arlanda klev jag av, tog mig upp till Terminal 5 för att checka in mitt bagage. Sen några år tillbaks finns det fina automater där man kan sköta det mesta själv, men med tanke på att jag skulle åka en bra bit utanför EU denna dagen, till landet där ”krångla” är en ledstjärna…. Så frågade automaten efter vilket postnummer jag skulle befinna mig i under min första dag på vistelsen… hur skulle jag kunna veta detta???

Arlanda flygfält

Så för att komma vidare med min incheckning så fråga jag några andra resenärer om de hade nått passande postnummer…. Och så använde jag det med 🙂

Kastrup

Första stoppet på resan var på Kastrup i Köpenhamn, tyvärr lyckades jag med konststycket att slarva bort min varma tröja som jag skulle ha till resten av resan, får kontakta lost and found längre fram i veckan.

Flygplanet förbereds för långfärd

Nästa plan gjordes redo på Kastrup, alla passagerare fick gå ombord, sen tog det nästan 45 minuter innan servicetekniker lagat vänstra motorn.. började bra kan jag säga. Men sen gick det som en dans, planet lyfte lugnt och stilla, inte mycket turbulens.

Inne i planet

Det var ett någorlunda modernt plan, inte top-notch, men det var inte värsta bottenskrapet heller. Fast jag saknade väldigt mycket att det inte fanns något internet inne i planet, det finns på de moderna planen hos Norwegian inom Europa, och då har det även varit gratis! Så skall det vara tycker jag.

Måltider serverades, lite dricka och snacks. Jag höll mig enbart till vatten, det behöver man massor med på denna typ av resor. Ju längre resa desto mer vatten. Och så stödstrumpor, inte glömma stödstrumporna!

Jag passade på att sova lite, svårt när klockan var mitt på dagen, men min förhoppning var att försöka få ordning på dygnet så fort som möjligt, och då är tidigarelagd sömn en bra grej.

Det närmar sig New York

En sisådär nästan 9 timmar efter att planet lämnade Kastrup så landade det på Newark, det är en av de större flygplatserna kring New York. En orgie i ineffektivitet och byråkrati följde innan jag kunde ta mig till flygplatsens monorail och för vidare tågtransport till Penn Station på Manhattan i New York.

Jag gjorde ett tappert försök att åka med tunnelbanan upp till Times Square, men det projektet var bara att lägga ner. Det var nästan helt hopplöst att köpa en biljett, samt att tunnelbanan i New York är gravt underdimensionerad… så jag vred och vände lite på min karta och gick rakt upp till Times Square, kanske kan ha varit en promenad på 1km eller så.

Times Square, New York

Väl framme vid Edison Hotel, så checkade jag in på rum 430. Edison hotel har sett sina bättre dagar, så jag var rätt glad att det bara skulle bli en natt på detta hotell.

Edison Hotel, New York, Rum 430

Nu var klockan inte mycket mer än strax efter 18 på kvällen, Jet-lag börjar göra sig gravt påmind, för hemma var ju klockan ca 1 på natten… men för att jag skulle få rätt på dygnet så var det inbokat bensprattel denna kväll, härliga grejer! Det var en musikal som jag verkligen ville se, Book of Mormon!

Book of Mormon, Broadway, New York

Book of Mormon är en hysteriskt rolig drift med Mormoner, skaparna bakom denna musikal är tillika skapare av South Park, det bådar gott för skrupellös komik, helt i min smak. Kortfattat handlar denna musikal om två nybakade mormoner som skall skickas ut på sin första missionärsresa, de blir tilldelade att åka till Uganda… ja, därefter går det som det går. Bitvis är det hysteriskt roligt! Ett besök anbefalles.

Nå, klockan är nu tillräckligt mycket för att det skall vara legitimt att lägga huvudet mot kudden, det har varit en lång och innehållsrik dag, imorgon är en helt ny dag!

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*